Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini cu prăpădul din România după ce temperaturile au scăzut brusc: Grindină, puhoaie și vijelii

Imagini cu prăpădul din România după ce temperaturile au scăzut brusc: Grindină, puhoaie și vijelii

După valul de căldură, România se confruntă de la o zi la alta cu o diferență și de 20 de grade. În unele zone vremea a făcut prăpăd: copaci căzuți, grindină și râuri ieșite din matcă.

de Ioana Mircea    |    17 Apr 2024   •   20:10

România nu scapă de temperaturi scăzute, ploi şi vijelii nici zilele viitoare. Temperaturile vor continua să scadă sub nivelul perioadei în care ne aflăm, au anunțat meteorologii.

După ce ieri termometrele indicau şi 30 de grade, prognoza realizată de Administrația Națională de Meteorologie arată că până la finalul săptămânii nu vom înregistra mai mult de 18 grade.

Diferenţele de temperatură înregistrate în 24 de ore depăşesc şi 20 de grade în unele zone din teritoriu. În județul Gorj, vântul a suflat şi el cu putere. Din cauza rafelelor, un copac a fost doborât şi a căzut peste o maşină.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu prăpădul din țară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La Tulcea a ploua cu grindină, iar din această cauză mai multe culturi au fost făcute praf. Imaginile au fost surprinse de mai mulți localnici.

În județul Constanța, în localitatea Sarariu a fost prăpăd. Vijelia aproape că s-a transformat în uragan. După ploaia torențială, un râu a ieșit din matcă și a trecut peste un drum spre București. Mașinile nu au mai putut circula.

Iar dacă în unele zone soarele s-a transformat în ploi şi vânt, la munte a nins, în Munţii Rodnei, dar şi în zonele muntoase din judeţul Suceava, sau Alba.

De zăpadă nu au scăpat nici clujenii. "Ce să zicem. Timpul s-a schimbat foarte mult. Nu ne-am așteptat să vina, ieri a fost frumos. Doar să nu înghețe, că pomii sunt infloriți", spun unii localnici.

Meterologii anunţă că vremea rea va persista până la finalul săptămânii. De mâine până la finalul săptămânii vor fi intre 8 și 18 grade cu cele mai ridicate valori în partea de sud a teritoriului, în nord și centru vor fi minime ușor negative. Temperaturile vor începe să crească uşor odată cu începutul săptămânii viitoare

×
Subiecte în articol: meteo ninsori vijelii copac căzut
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close