Antena 3 CNN Meteo Alertă de vreme severă în București! Meteorologii ANM: Ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii în Capitală

Alertă de vreme severă în București! Meteorologii ANM: Ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială valabilă pentru București, de miercuri până joi seara. Se anunță vreme instabilă și răcire semnificativă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   10:52

De miercuri până joi dimineață, vremea va deveni instabilă și se va răci semnificativ. Vor fi înnorări, iar după orele amiezii perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55...60 km/h), vijelii și grindină.

Se vor acumula cantități de apă de 25...35 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

Joi, valorile termice vor continua să scadă ușor.

Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ploaie slabă, în primele ore ale zilei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Meteorologul Alina Șerban, prognoza meteo pentru următoarele zile în întreaga țară.

"Vorbim de un front atmosferic rece ce traversează teritoriul țării noastre. A determinat ploi pe arii extinse în vestul, în nordul și centrul teritoriului.

Temperaturi în scădere față de intervalul anterior, intensificări ale vântului și transformarea precipitaților în lapoviță și ninsoare în zonele montane. 

Acest front rece îl vom găsi în partea de sud-est al teritoriului prin intensificări ale vântului, cu rafale de 55 km/h, averse, descărcări electrice, posibil căderi e grindină și vijelii.

Aceste fenomene fac obiectul unui mesaj de atenționare meteorologică de Cod galben pentru Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei, unde fenomenele vor fi mai intense. 

×
Subiecte în articol: București prognoza meteo
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close