Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Obezitatea în rândul copiilor, la cote alarmante în România | Lygia Alexandrescu: "Crește riscul de infarct și boli cardiovasculare"

Obezitatea în rândul copiilor, la cote alarmante în România | Lygia Alexandrescu: "Crește riscul de infarct și boli cardiovasculare"

Obezitatea în rândul copiilor a atins cote îngrijorătoare la noi în țară. Medicii atrag atenţia că problemele cu greutatea se agravează în perioada vacanţei. Copiii pot suferi boli cardiovasculare din cauza aceasta.

Obezitatea în rândul copiilor, la cote alarmante în România |  Lygia Alexandrescu: "Crește riscul de infarct și boli cardiovasculare"
Sursa foto: Gettyimages | Peter Dazeley
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2022   •   18:50

Medicii atrag atenția că obezitatea copiilor din România a atins cote alarmante. Se pare că în vacanță, micuţii sunt tentanţi la excese alimentare. Pe lângă asta, pentru că nu merg la școală nu fac nici cele două ore de educaţie fizică incluse în programa şcolară.

Cu toate acestea, sunt şi adolescenţi care aleg să urmeze un regim de viaţă sănătos în vacanţă. Este şi cazul lui Daniel, un adolescent de 16 ani care a slăbit 30 de kilograme.

În urmă cu patru luni Daniel avea 160 de kilograme. Şi-a propus însă să-şi schimbe viaţa şi a reuşit. A slăbit 30 de kilograme după ce a primit un nou regim alimentar din partea medicului nutriţionist.

"Înainte de dietă mâncam foarte haotic. Mâncam când prindeam, sport nu făceam, stăteam foarte mult în casă, dar acum sportul se combină cu dieta. Adică trebuie să mănânci, dar să faci și sport.

Te duci în parc, te plimbi, te joci ping-pong, baschet", a mărturisit Daniel.

Lygia Alexandrescu: "Crește riscul de infarct și boli cardiovasculare"

 Medicii atrag atenţia că în perioada vacanţei mulţi copii iau în greutate. 

"Predispoziția la creșterea în greutate se vede mai târziu în predispoziția de a avea colesterol crescut. Crește riscul de infarct și boli cardiovasculare", a explicat medicul nutriționist Lygia Alexandrescu.

 Profesorii de sport fac un apel către părinţi să le ofere copiilor mâncare sănătoasă.

"Am văzut și în străinătate tendința asta a părinților de a-și duce copiii la fast food.În București 75% din școli au săli de sport și 85% au și terenuri de dimensiuni normale", a povestit Laurențiu Oprea, Inspector Școlar Educaţie Fizică.

Din păcate România este fruntașă în Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă. După pandemie, datele statistice ne arată că aproximativ 40% din totalul copiilor au probleme cu greutatea.

În lipsa unor măsuri de prevenţie, Federaţia Mondială a Obezităţii estimează că România va avea până în anul 2030 peste 500 de mii de copii şi adolescenţi supraponderali.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close