Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Poliția Locală primește puteri sporite și va putea da amenzi de circulație pietonilor, bicicliștilor și celor cu trotinete electrice

Poliția Locală primește puteri sporite și va putea da amenzi de circulație pietonilor, bicicliștilor și celor cu trotinete electrice

Poliţia Locală primeşte puteri sporite şi va putea da amenzi de circulaţie. Vor putea sancţiona pietonii, bicicliştii şi trotinetiştii care nu respectă regulile de circulaţie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   20:02

Camera Deputaţilor a decis ca în legea poliţiei locale să mai fie adăugat încă un articol. Mai exact, poliţiştii locali vor putea constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală.

”Pe undeva este bine pentru că degrevează din atribuțiile poliției rutiere. Pe undeva este bine pentru că avem un deficit foarte mare, pe de altă parte, nu e bine, pentru că se încearcă mascat să se dea putere din ce în ce mai mare poliției locale.

 Este posibil sa fie o problemă. Să nu uităm că, dintr-o dată, iată că se suprapun anumite activități. Poliția locală subordonată primăriilor, poliția națională subordonată MAI, e posibil să apară probleme de aplicare. Nu e un lucru bun dacă au dat atribuții și poate avem o surpriză ca guvernul să-și facă propria poliție, vorbim de cea locală.

Asta poate ar trebui să fie principala atribuție a poliției locale, să decongestioneze traficul aglomerat și poliția națională să vegheze asupra codului rutier”, a declarat Mihai Zlat, vicepreședinte SNPPC.

Citește și: Impozitarea chiriilor în 2024: Schimbări majore pentru proprietarii români, de la 1 ianuarie

Trotinetele electrice reprezintă o problemă, în special în traficul din Capitală, fiind și una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.

Un nou proiect de lege a fost adoptat de Camera deputaților. Conform proiectului, se va adăuga un nou articol în legea poliției locale care prevede: "polițiștii locali constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede, trotinete electrice și vehicule cu tracțiune animală".

S-a pus inclusiv problema interzicerii trotinetelor electrice în Capitală. Proiectul prevede, pe lângă posibilitatea poliției locale de a da amenzi și obligația de a avea poliță RCA, obligația de a purta cască de protecție. De asemenea, vârsta minimă pentru a circula pe trotinete este 16 ani. Până acum, Poliția Locală nu avea dreptul de a da amenzi de circulație.

×
Subiecte în articol: Poliţia Locală proiect de lege amenzi
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close