Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Idei de pacheţel pentru şcoală. Se pregătesc rapid şi sunt o sursă excelentă de vitamine

Idei de pacheţel pentru şcoală. Se pregătesc rapid şi sunt o sursă excelentă de vitamine

Iată care sunt cele mai la îndemână și mai hrănitoare gustări pentru școală.

Idei de pacheţel pentru şcoală. Se pregătesc rapid şi sunt o sursă excelentă de vitamine
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    12 Sep 2023   •   18:24

Idei de mâncare sănătoasă și gustoasă pentru copii:
 
1. Sandwich-uri sănătoase: Poți pregăti sandwich-uri cu pâine integrală și umpluturi variate, cum ar fi piept de curcan sau pui tăiat subțire, brânză slabă, felii de castraveți, roșii sau frunze de salată. Evită adăugarea de sosuri grase sau maioneză în exces.
 
2. Wrap-uri: Folosește foi de tortilla integrală pentru a crea wrap-uri delicioase. Umple-le cu carne de pui sau curcan tăiată în fâșii, legume proaspete tăiate subțire și un sos sănătos, cum ar fi humus sau guacamole.
 
3. Ouăle fierte sunt o sursă excelentă de proteine. Poți pregăti câteva ouă fierte și le poți adăuga în pachetel alături de morcovi baby, roșii cherry, felii de castraveți și o porție mică de humus sau guacamole


 
4. Fructe și legume tăiate: Tăierea fructelor și legumelor în bucăți mici și atrăgătoare poate face din ele o opțiune ușor de consumat pentru copii. Învață-i să se bucure de o varietate de gusturi și culori, oferindu-le fructe precum mere, banane, kiwi și struguri, precum și legume cum ar fi morcovi, ardei gras, castraveți și broccoli.
 
5.  Gustări sănatoase
 Poți pune în pachetul de școală o selecție de gustări sănătoase, cum ar fi iaurt grecesc cu fructe proaspete sau uscate, nuci și semințe, biscuiți integrali, humus cu bastonașe de morcovi sau felii de avocado cu chipsuri de porumb integral.
 
Asigură-te că mâncarea este ambalată în mod corespunzător și păstrată la o temperatură sigură pentru a menține prospețimea. 

×
Subiecte în articol: elevi pachet
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close