Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Încă un azil ilegal, descoperit şi evacuat, în Bucureşti. Bătrânii plâng, îngroziţi că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei

Încă un azil ilegal, descoperit şi evacuat, în Bucureşti. Bătrânii plâng, îngroziţi că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei

Polițiștii Capitalei și reprezentanți ai altor instituții de control au verificat marți un centru de bătrâni din Sectorul 6, după ce au fost sesizați că acesta ar funcționa fără autorizație. Cei 25 de bătrâni găsiți în centru plâng, îngroziți că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   21:28

Apelul a fost dat de un bărbat care a sunat la 112 să semnaleze un cămin de bătrâni din Sectorul 6 nu are autorizație de funcționare.

La faţa locului a ajuns o echipă de control formată din polițiști, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și reprezentanți ai ANPIS, OPC, ITM, DSP și ANSVSA.

Printre problemele identificate se numără nerespectarea normelor igienico sanitare, condiţii improprii de cazare, iar hrana nu ar respecta normele legale incluse, unele alimente fiind expirate, fapt susceptibil a pune în primejdie viața persoanelor cazate în centrul respectiv, susțin polițiștii.

Căminul are 25 de persoane cazate dintre care 6 bărbați şi 19 femei. Două femei au fost transportate la Spitalul Elias din Capitală, urmând să se facă relocarea şi pentru celelalte persoane.

Citeşte şi: Casele seniorilor din Căminele Groazei, ţinte sigure pentru rechinii imobiliari | Dezvăluirile unei femei a cărei mătuşă a fost dusă într-un azil

„Totodată, unitatea nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și H.G. 1010/2004, în sensul că nu ar fi existat o analiză de risc, măsurile de securitate constând doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere), care nu corespunde din punct de vedere tehnic. De asemenea, azilul în cauză nu ar fi avut un punct de lucru declarat și nu ar fi deținut autorizație de funcționare”, transmite Poliția Capitalei.

Conform instituției, cele 25 de persoane găsite în centru sunt evaluate de către medici și asistenți medicali din cadrul UPU-SMURD București și vor fi relocate în spații de cazare adecvate.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „exercitarea fără drept a unei profesii” și „vătămare corporală din culpă”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Citeşte şi: Scandal la un azil din Râmnicu Vâlcea. Patronii nu vor să deschidă porţile ca autorităţile să preia bătrânii

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close