Antena 3 CNN Externe Accident sau atentat? Presa rusă: La bordul avionului prezidenţial polonez se aflau două persoane neidentificate

Accident sau atentat? Presa rusă: La bordul avionului prezidenţial polonez se aflau două persoane neidentificate

Accident sau atentat? Presa rusă: La bordul avionului prezidenţial polonez se aflau două persoane neidentificate
Sursa foto: smolensk
14 Apr 2010   •   18:51

Trupurile a 30 dintre victimele accidentului aviatic de sâmbătă au ajuns la Varşovia. La locul unde s-a produs tragedia au fost identificaţi până acum 62 de morţi, iar echipele de intervenţie continuă să caute rămăşiţe ale avionului care ar putea furniza date despre cauzele tragedei.

Puţine răspunsuri, tot mai multe întrebări în legătură cu moartea preşedintelui polonez. S-ar fi auzit împuşcături la puţin timp după prăbuşirea avionului, iar în aeronavă s-ar fi aflat şi persoane neautorizate. Informaţiile oficiale întârzie, totuşi, să apară. Între timp, un film cu momentul în care trupul preşedintelui a fost găsit a ajuns în presă.

IMAGINI NECENZURATE DE LA SMOLENSK


Un alt filmuleţ cu imagini surprinse la puţină vreme după producerea tragediei a apărut miercuri pe internet. Pe imagini par să se audă focuri de armă, cu toate că au fost filmate chiar înainte ca echipele de salvare să ajungă la locul accidentului.

PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL PRĂBUŞIRII AVIONULUI PREZIDENŢIAL



Presa rusă a mai dezvăluit o informaţie controversată. Autorităţile de la Moscova spun că doi dintre oamenii de la bordul avionului prezidenţial al Poloniei nu se regăsesc pe listele de pasageri. Acest lcuru a fost însă infirmat de polonezi.

Presa rusă, citând surse din cadrul anchetei, mai scrie că experţii ruşi au ajuns la concluzia că piloţii avionului ar fi putut evita până în ultimul moment dezastrul.

?A fost clipa greselii fatale. Comandantul navei a accelerat, nu se ştie din ce motiv, a înclinat avionul spre dreapta, încercând astfel să ia înălţime. Ca atare, o aripă a agăţat vârful unui copac, după care echipajul a pierdut controlul avionului" spune un specialist rus.

Mai multe informaţii vor fi făcute publice după ce toate informaţiile pe care cutiile negre la oferă vor fi analizate.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close