Antena 3 CNN Externe America FIERBE după verdictul dat în cazul adolescentului ucis de poliţistul din Ferguson. Oamenii au ieşit în stradă în marile oraşe

America FIERBE după verdictul dat în cazul adolescentului ucis de poliţistul din Ferguson. Oamenii au ieşit în stradă în marile oraşe

America FIERBE după verdictul dat în cazul adolescentului ucis de poliţistul din Ferguson. Oamenii au ieşit în stradă în marile oraşe
de O.P.    |    26 Noi 2014   •   07:07

Verdictul care a aprins o întreagă ţară i-a alarmat pe oficialii americani! Guvernatorul statului Missouri, din care face parte oraşul Ferguson, a triplat numărul de trupe din Garda Naţională pentru a înăbuşi revolta.  În acest moment au loc proteste violente în Ferguson, dar şi în New York, Atlanta, Boston şi Los Angeles.

Mii de manifestanţi au blocat străzile şi au incendiat drapelele americane. Oamenii legii, trimişi să monitorizeze protestul, au fost îmbrânciţi şi aşteaptă doar semnalul oficialilor pentru a interveni în forţă.



Au arestat câţiva indivizi din rândul mulţimii, ce incitau la violenţă. Imaginile dezastrul de noaptea trecută au făcut înconjurul lumii.

Părinţii adolescentului ucis au fost în mijlocul mulţimii de protestatari care cerea pedepsirea poliţistului care a tras cu arma.

Peste 80 de protestatari au fost arestaţi, iar guvernatorul statului Missouri a triplat efectivul trupelor din Garda Naţională desfăşurate în orăşelul Ferguson.



Deşi a scăpat de acuzaţii, ofiţerul Darren Wilson nu se poate întoarce încă la muncă.

Poliţistul a acordat şi un prim interviu în exclusivitate, pentru un post de televiziune din State, în care susţine că a fost atacat din senin de adolescent.

Iar când adolescentul, rănit de gloanţe, a încercat să fugă, poliţistul s-a dus după el. L-a somat de mai multe ori să se oprească, însă nu a făcut-o. A tras glonţ, după glonţ. În total, 12.

Valul de proteste s-a extins în marile oraşe americane. Sute de oameni au manifestat în faţa Casei Albe, în vreme ce, în New York, au avut loc confruntări violente cu poliţiştii.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close