Antena 3 CNN Externe Bogdan Chirieac: Asistăm la o serie de atrocităţi fără precedent în istoria umanităţii

Bogdan Chirieac: Asistăm la o serie de atrocităţi fără precedent în istoria umanităţii

Bogdan Chirieac: Asistăm la o serie de atrocităţi fără precedent în istoria umanităţii
Sursa foto: Foto: VideoNews
26 Iun 2015   •   14:20
Un cadavru decapitat a fost găsit vineri în apropierea unei uzine din Saint-Quentin-Fallavier în Isere, în sud-estul Franţei, unde a fost comis un atentat, la doar câteva luni distanţă de la atentatul de la redacţia Charlie Hebdo.
 
Autorităţile au stabilit o celulă de criză la Spitalul Bourgoin-Jallieu pentru gestionarea situaţiei. Consiliul de Apărare se va întruni de urgenţă la Paris, la ora 15.00, ora locală. 
 
Analistul de politică externă, Bogdan Chirieac, a explicat că, dacă este într-adevăr vorba despre un act al reţelei Stat Islamic, asistăm la o serie de monstruozităţi care nu se vor opri prea curând.
 
"Primăvara arabă 2011 a înlocuit nişte dictatori din nordul Africii. I-au înlocuit cu haosul absolut, cu Statul Islamic, cu Fraţii Musulmani. Al-Qaeda pare acum o organizaţie caritabilă. Nişte atrocităţi fără precedent în istoria umanităţii. Acest Stat Islamic atrage enorm de mulţi adepţi, tineri debusolaţi din lumea civilizată. De aici încolo ne tot aşteptăm la asemenea monstruozităţi. 
 
Chirieac a adăugat că numărul adepţilor pare să crească şi, spre deosebire de alte reţele, aceştia sunt puşi pe fapte. 
 
"Franţa are şase milioane de musulmani. Dintre ei, pot fi extremişti 1.000. Un procent nesemnificativ. Sau chiar 100 sau 50. Ele vor face asemenea monstruozităţi, legitimându-se de la Al-Qaeda, de la Stat Islamic."
 

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close