Antena 3 CNN Externe Canada. Sute de şoferi, blocaţi pe o autostradă din cauza ninsorilor abundente

Canada. Sute de şoferi, blocaţi pe o autostradă din cauza ninsorilor abundente

Canada. Sute de şoferi, blocaţi pe o autostradă din cauza ninsorilor abundente
Sursa foto: Foto: inmagine.com
15 Dec 2010   •   20:03

Peste 300 de şoferi au rămas blocaţi pe o autostradă din Canada, din cauza ninsorilor. Unii dintre ei sunt înzăpeziţi de mai bine de 24 de ore şi ţin legătura cu autorităţile prin intermediul telefoanelor mobile. Echipele de intervenţie au reuşit să salveze zeci de persoane, pe care le-au trimis în adăposturi. Totuşi, eliberarea completă a autostrăzii ar putea dura câteva zile.

Locuitorii din provincia Ontario, aflată în estul Canadei, se confruntă de zile întregi cu ninsori abundente. Intemperiile au dus la închiderea autostrăzii 402 între localităţile Sarnia şi London. Peste 300 de şoferi au rămas blocaţi pe şosea.

Vântul bate neîncetat, ninsoarea nu se mai opreşte, nu am vizibilitate deloc. Echipele de intervenţie, dotate cu snow mobile şi sănii, încearcă să ajungă la oamenii înzăpeziţi cât mai repede.

Coloana de maşini blocate se întinde însă pe zeci de kilometri şi eforturile de salvare ar putea dura zile întregi. Autorităţile le-au cerut conducătorilor auto să nu se îndepărteze de autostradă pentru a găsi singuri ajutor, pentru că s-ar putea rătăci sau ar putea suferi degerături. Totodată, şoferii sunt sfătuiţi să stea împreună, pentru a-şi acorda unii altora asistenţă în caz de nevoie.

Pe lângă autostrada blocată, iarna grea a făcut şi alte probleme în Canada. Zeci de accidente s-au produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar în unele zone zăpada a avariat liniile de electricitate

×
Subiecte în articol: trafic Canada blocaj ninsoare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close