Antena 3 CNN Externe Cele mai violente atacuri rusești în Ucraina, din primăvară | Putin, țintă legitimă dacă apasă butonul nuclear, spune un fost oficial american

Cele mai violente atacuri rusești în Ucraina, din primăvară | Putin, țintă legitimă dacă apasă butonul nuclear, spune un fost oficial american

Ultimele 24 de ore au consemnat cele mai intense și mai distrugătoare atacuri lansate de armata rusă în Ucraina, din primăvarea acestui an.

Cele mai violente atacuri rusești în Ucraina, din primăvară | Putin, țintă legitimă dacă apasă butonul nuclear, spune un fost oficial american
Sursa foto: Favebook / Volodimir Zelenski
de Cristi Popovici    |    10 Oct 2022   •   14:57

Rușii lansat rachete în Kiev, dar și în alte orașe din vestul și din centrul țării, care nu mai fuseseră vizate în ultimele luni. Sunt relatări care arată că cel puțin 16 orașe mari au fost bombardate de ruși cu rachete și drone.

Anton Gherașcenko, consilier în ministerul Afacerilor Interne de la Kiev, a precizat că 75 de rachete au fost lansate spre Ucraina. Dintre acestea, 41 au fost interceptate de sistemele anti-aeriene.

Asta înseamnă că peste 30 au lovit ținte în Ucraina.

Un bilanț actualizat de autoritățile ucrainene luni după-amiază indica 11 morți, dintre care cel puțin 5 la Kiev, și 64 de răniți într-un atac multiplu pe vaste regiuni ale teritoriului ucrainean în care au fost implicate 84 de rachete.

Liov si Harkov erau, luni, parțial lipsite de electricitate si internet după tirurile rusești.

Victime omenești au fost semnalate și la Zaporojie.

Există temeri că atacurile rusești nu se vor opri aici și există chiar informații privind preparative ale Moscovei pentru un nou asalt asupra Kievului.

Dacă Rusia va apăsa pe butonul nuclear, atunci Putin va deveni o țintă legitimă, estimează fostul consilier pentru Securitate Națională de la Casa Albă, John Bolton.

Președintele rus Vladimir Putin, care a acuzat serviciile speciale ucrainene de "atac terorist" în legătură cu explozia podului peste strâmtoarea Kerci, a convocat pentru luni o ședință extraordinara a Consiliului de Securitate, la finalul căreia sunt anunțate noi măsuri în războiul purtat în Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto galerie: centrul Kievului, după atacurile rusești de luni dimineață

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close