Antena 3 CNN Externe Confruntări în Franța. „Vestele galbene” au ieșit din nou în stradă. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene

Confruntări în Franța. „Vestele galbene” au ieșit din nou în stradă. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene

Confruntări în Franța. „Vestele galbene” au ieșit din nou în stradă. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene
de S.T.    |    27 Apr 2019   •   21:02

Poliţia franceză a recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge înaintarea protestatarilor mişcării „Vestele Galbene” care încercau să se deplaseze către clădirea Parlamentului European din Strasbourg sâmbătă, în cel de-al 25-lea weekend consecutiv de manifestaţii de protest faţă de politicile preşedintelui ţării, Emmanuel Macron, relatează agenţia Reuters.

„Vestele galbene” au revenit în stradă în întreaga ţară la două zile după ce Macron şi-a prezentat propunerile de politică ce includ reduceri de impozite de circa cinci miliarde de euro ca răspuns la proteste.

Aproximativ două mii de protestatari s-au strâns în apropiere de locul instituţiilor Uniunii Europene din Strasbourg, unde organizatorii au planificat să transforme protestul într-un internaţional defilând în mod simbolic către clădirea Parlamentului European, cu o lună înainte de alegerile europene din mai.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gaze lacrimogene confruntari Franta
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close