x close

Fii alături de noi!

Pedeapsă pentru corupţie. Kim Jong-un l-a executat pe şeful armatei nord-coreene

de S.T.   •   10 Feb 2016   •   17:50
Pedeapsă pentru corupţie. Kim Jong-un l-a executat pe şeful armatei nord-coreene 534
Foto: Agerpres/Xinhua
Șeful Statului Major al armatei nord-coreene a fost executat în această lună pentru corupție, a anunțat miercuri agenția de presă sud-coreeană Yonhap, care citează surse anonime.

Potrivit DPA, citată de Agerpres, generalul Ri Yong-gil a fost executat săptămâna trecută. El fusese numit în 2013 și a fost văzut însoțindu-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un în timpul inspecțiilor militare până luna trecută, dar nu a participat la ședința comună a conducerii Partidului Muncitorilor și a armatei nord-coreene, organizată săptămâna trecută, și nici la lansarea unei rachete cu rază lungă de acțiune, în urmă cu trei zile.

Presa oficială nord-coreeană l-a menționat pe generalul Ri Myong-su printre participanți, în locul generalului Ri Yong-gil. Acesta din urmă își exprimase dezacordul față de recentele numiri ale unor responsabili politici în posturi importante din conducerea armatei nord-coreene. De asemenea, este posibil ca el să fi căzut victimă jocurilor de culise vizând înlocuirea sa.

Anul trecut, în jurul datei de 30 aprilie, ministrul apărării nord-coreean de la acea vreme, Hyon Yong-chol, a fost executat folosindu-se un tun antiaerian, după ce a provocat iritarea lui Kim Jong-un întrucât adormise în timpul unui eveniment militar și nu executase unele dispoziții primite.

De la începutul anului, alți 15 demnitari nord-coreeni au fost executați, potrivit serviciilor de informații sud-coreene.

În 2013, Kim Jong-un a ordonat executarea unchiului său Jang Song-thaek (unul dintre mentorii săi), acuzat de trădare.

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Gabriel Cotabiță a făcut marele anunț. Vedeta a confirmat zvonurile

Gabriel Cotabiţă renunţă la burlăcie. Cântăreţul a venit la emisiunea "Refresh" şi a vorbit în exclusivitate despre nuntă, despre viitoarea lui soţie şi despre copii, scrie...

23 Iul 2016  •  18:37

sati