Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord testează o altă rachetă și amenință cu o acțiune puternică în privința sancțiunilor SUA

Coreea de Nord testează o altă rachetă și amenință cu o acțiune puternică în privința sancțiunilor SUA

Coreea de Nord a tras vineri un „proiectil neidentificat” în ceea ce se crede a fi al treilea test de rachetă din această lună, potrivit armatei sud-coreene. Lansarea are loc la doar câteva ore după ce Phenianul a mustrat noile sancțiuni ale administrației Biden împotriva sa și a amenințat cu acțiuni puternice.

Coreea de Nord testează o altă rachetă și amenință cu o acțiune puternică în privința sancțiunilor SUA
Sursa foto: Twitter/Forbes
de Alexandra Ionescu    |    14 Ian 2022   •   10:40

Șefii de stat major sud-coreeni au declarat că proiectilul neidentificat a fost tras spre est din Coreea de Nord fără a detalia mai multe, a raportat agenția de știri Yonhap.

Potrivit Reuters, lansarea a fost detectată și de paza de coastă japoneză care a raportat că ar fi putut fi vorba despre o rachetă balistică.

Lansarea de vineri este al treilea test efectuat de Coreea de Nord de la începutul noului an.

Într-o declarație publicată vineri, oficialii nord-coreeni au atacat administrația Biden pentru că a emis noi sancțiuni, referindu-se la acestea drept acte de „provocare”.

Phenianul a susținut că testele de rachete în curs fac parte din eforturile Coreei de Nord de a-și moderniza capacitatea de apărare și nu au vizat nicio țară anume.

„Actuala administrație americană vorbește despre diplomație și dialog, dar de fapt recurge la politica de izolare și sufocare a Republicii Populare Democrate Coreea... Dacă Statele Unite iau prin toate mijloacele o asemenea atitudine de confruntare, nu putem decât să răspundem mai puternic și mai clar”, subliniază declarația, potrivit Forbes.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close