Antena 3 CNN Externe Un cutremur puternic a lovit capitala Noii Zeelande

Un cutremur puternic a lovit capitala Noii Zeelande

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit miercuri seara Noua Zeelandă, potrivit sistemului de monitorizare a pericolelor geologice al țării (GeoNet).

Un cutremur puternic a lovit capitala Noii Zeelande
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    15 Feb 2023   •   10:29

Conform GeoNet, cutremurul a avut loc la ora locală 19:38. Acesta a fost centrat în jurul strâmtorii Cook, care împarte cele două insule principale ale Noii Zeelande, și aproape de capitala țării Wellington, potrivit unei hărți GeoNet. 

Seismul a fost clasificat drept „puternic”. GeoNet a anunțat pe Twitter că „nu se așteaptă niciun tsunami”, adăugând într-un tweet ulterior că adâncimea cutremurului a fost „de aproximativ 50 km, ceea ce înseamnă că a fost simțit mai puternic”. 

”Fire and Emergency” din Noua Zeelandă a declarat pentru Newshub, afiliat CNN, că până acum nu au avut niciun fel de apeluri în Wellington pentru pagubele cauzate de cutremur. 

Cutremurul vine după ce Noua Zeelandă a trecut prin două evenimente meteorologice semnificative în doar câteva săptămâni, ceea ce a determinat guvernul să declare marți starea națională de urgență pentru a treia oară în istoria sa, transmite CNN. 

×
Subiecte în articol: cutremur Noua Zeelanda
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close