Antena 3 CNN Externe Datoria Greciei a atins un nivel-record

Datoria Greciei a atins un nivel-record

Datoria Greciei a atins un nivel-record
Sursa foto: Foto: www.savvyseller.co
de M.Z.    |    27 Ian 2015   •   12:02

Rezultatele alegerilor din Grecia au pus pe jar politica europeană. Cu toate acestea, reprezentanţii Băncii Centrale Europene susţin că nu sunt de acord cu reducerea datoriei statului elen.

Conform National Debts Clock, datoria Greciei este atât de mare încât Pământul poate fi învelit de aproape 2.000 de ori cu banii datoraţi de statul elen, dacă ar fi folosite bancnote de un dolar. 

 
În momentul de faţă, datoria Greciei este de 480 de miliarde de dolari, o sumă ce reprezintă 215% din produsul intern brut al ţării. Concret, fiecărui cetăţean îi revine o datorie de aproape 39.000 de euro.

În comparaţie cu Grecia, România este datoare cu o sumă mult mai mică, 75 de miliarde de dolari.
 
Astfel, un studiu realizat de National Debt Clocks arată că dacă se folosesc bancnote de un dolar, Pământul poate fi învelit de aproape 1.900 de ori cu banii pe care îi datorează statul elen. Din datoria ţării noastre, se poate acoperi suprafaţa întregii planete de doar 295 de ori, un număr de aproape şase ori mai mic decât în cazul grecilor.
 
Reprezentanţii Băncii Centrale Europeane au declarat că instituţia nu va acorda nicio reducere datoriei Greciei, deoarece acest lucru nu este legal. Totuşi, liderul formaţiunii extremiste Syriza, care a câştigat alegerile din statul elen, vrea să renegocieze termenii împrumutului de 240 de miliarde de euro cu creditorii internaţionali.
 

×
Subiecte în articol: Grecia datorie
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close