Antena 3 CNN Externe Diaspora Anchetă de proporţii în Italia, după ce un patron din Sicilia şi-a bătut joc de muncitorii români veniți la cules de pepeni

Anchetă de proporţii în Italia, după ce un patron din Sicilia şi-a bătut joc de muncitorii români veniți la cules de pepeni

O anchetă de proporții are loc în Italia, după ce mai mulți muncitori români, dintre care unii lucrau ilegal, au fost exploatați în sere și cazați în condiții inumane.

Anchetă de proporţii în Italia, după ce un patron din Sicilia şi-a bătut joc de muncitorii români veniți la cules de pepeni
Sursa foto: hepta
de Naty Badea    |    07 Iul 2023   •   15:53

Angajatorul a fost denunțat și trebuie să răspundă acum în fața legii. 

"Autoritățile au descoperit o fermă agricolă aflată în Sicilia, în orașul Vittoria, unde erau exploatați muncitori români.

Firma se ocupă de cultivarea pepenilor și legumelor. La controalele efectuate, a ieșit la iveală faptul că românii erau cazați în condiții absolut precare, îngrozitoare.

Citește și: Adela, o româncă de 32 de ani, găsită moartă în locuința sa din Italia. Tânăra era terorizată de fostul iubit, român și el

Compania angajatoare nu le respecta drepturile și, în plus, îi punea pe unii lucrători să muncească la negru. Celor angajați cu forme legale li se plătea un salariu de mizerie, sub cel convenit în contractul de muncă încheiat la nivel național și regional.

În plus, niciunul dintre muncitorii români care lucrau în serele acestei companii din Vittoria nu purta echipament de protecție și nici nu efectuase controale medicale, așa cum prevede legea. 

După investigația poliției, relatată în presa italiană, patronul firmei agricole a fost deferit autorităților judiciare pentru încălcări ale legii privind exploatarea forței de muncă și pentru că angajat un cetățean străin care nu respecta regulile de rezidență.

Fenomenul exploatării muncitorilor români este destul de extins.

Multe companii, în special din domeniul agricol, angajează imigranți și profită de aceste persoane vulnerabile pentru a le remunera cu salarii mizere în schimbul muncii lor, ținându-i în condiții care iarăși nu respectă standardele europene", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Naty Badea.

×
Subiecte în articol: romani Italia pepeni Vittoria Sicilia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close