Antena 3 CNN Externe "Ai fi mort înainte de a ști că există o problemă": Expertul în Titanic, mort pe submersibilul Titan, nu se temea de posibile defecțiuni

"Ai fi mort înainte de a ști că există o problemă": Expertul în Titanic, mort pe submersibilul Titan, nu se temea de posibile defecțiuni

Paul-Henri Nargeolet, exploratorul francez de 77 de ani care era considerat "expert în Titanic", nu era îngrijorat de posibile defecțiuni la submersibilul Titan, pe care și-a pierdut viața.

"Ai fi mort înainte de a ști că există o problemă": Expertul în Titanic, mort pe submersibilul Titan, nu se temea de posibile defecțiuni
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    06 Iul 2023   •   08:42

Înainte de excursie, Paul-Henri Nargeolet spunea că pasagerii de pe submersibilul Titan ar fi murit înainte să-și dea seama că există o problemă, dacă ar fi apărut una.

Arnie Weissmann, redactor-șef al publicației Travel Weekly, trebuia să participe la o scufundare cu submersibilul Titan în luna mai, însă călătoria i-a fost anulată din cauza vremii nefavorabile, scrie Insider.

El a relatat experiența sa cu compania OceanGate și cu submersibilul Titan, într-un articol publicat luni, 3 iulie. Arnie a povestit despre o discuție purtată cu Paul-Henri Nargeolet, exploratorul francez care și-a pierdut viața pe submersibil.

"Expertul Paul-Henri Nargeolet, aflat la bordul Titan la ultima scufundare, mi-a spus că nu era îngrijorat de ce s-ar întâmpla dacă vasul ar fi avariat pe fundul oceanului.  'La o asemenea presiune, ai fi mort înainte să-ți dai seama că e o problemă'. A spus asta zâmbind”, a spus Weissman.

Citește și: "Suntem sigilați": Filmare din submersibilul Titan care a făcut implozie în Oceanul Atlantic | Foștii pasageri își povestesc experiența

La bord se aflau cinci oameni: miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood, fiul acestuia, Suleman Dawood, directorul executiv și fondatorul OceanGate, Stockton Rush, cu sediul în SUA, și exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet.

Toți cei aflați la bord au murit, după ce submersibilul Titan a făcut implozie.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close