Antena 3 CNN Externe Familia regelui Charles al III-lea, lovită de boli! Prințesa de Wales a fost operată și însuși suveranul britanic va fi supus unei "proceduri corectoare"

Familia regelui Charles al III-lea, lovită de boli! Prințesa de Wales a fost operată și însuși suveranul britanic va fi supus unei "proceduri corectoare"

Kate, prințesa de Wales a Marii Britanii, a suferit o intervenție chirurgicală la un spital din Londra.

Familia regelui Charles al III-lea, lovită de boli! Prințesa de Wales a fost operată și însuși suveranul britanic va fi supus unei "proceduri corectoare"
Sursa foto: hepta / Alpha Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   20:01

Soția prințului William a fost spitalizată marți seara, însă Palatul Kensington a anunțat situația abia miercuri, când a precizat că operația de chirurgie abdominală, programată anterior, s-a desfășurat cu succes.

Potrivit sursei citate, Kate ar urma să rămână în spital timp de 10 până la 14 zile, înainte de a se putea recupera la domiciliu.

În acest context, este probabil că prințesa nu își va putea relua îndatoririle publice înainte de sfârșitul lunii martie, notează presa internațională.

"Pe baza recomandării medicale actuale, este puțin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice înainte de Paște", a precizat Palatul Kensington.

Palatul a adăugat că nu va oferi informații zilnice cu privire la starea de sănătate a prințesei, dar va face informări când vor exista "noi informații semnificative".

În vârstă de 42 de ani, Kate este foarte populară în rândul publicului britanic.

Ea a avut o ultimă apariție publică de Crăciun și, potrivit presei britanice, nu ar suferi de cancer, în pofida speculațiilor.

Charles al III-lea, probleme cu prostata. Va fi supus unei intervenții, săptămâna viitoare

Și suveranul britanic, regele Charles al III-lea, are probleme de sănătate.

În vârstă de 75 de ani, el va fi spitalizat săptămâna viitoare din cauza unei hipertrofii benigne de prostată.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de Palatul Buckingham.

"La fel ca milioane de bărbați în fiecare an, regele a fost consultat pentru o hipertrofie de prostată. Afecțiunea de care suferă Majestatea Sa este benignă și el va merge la spital săptămâna viitoare pentru o procedură corectoare", a sursa citată, într-un scurt comunicat de presă.

Vestea a venit la mai puțin de două ore după anunțul că nora sa, Kate, prințesa de Wales, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală și va rămâne în spital până la două săptămâni.

Regele avea programate mai multe angajamente oficiale în această săptămână, dar ele au fost amânate la recomandarea medicului său.

Serviciul de Sănătate britanic: Hipertrofia benignă de prostată nu înseamnă cancer

De obicei, familia regală britanică nu dezvăluie detalii despre bolile membrilor săi.

Însă Palatul Buckingham a precizat că regele Charles al III-lea a dorit să împărtășească aceste detalii pentru a-i încuraja pe bărbații care se confruntă cu simptome să se prezinte la controale medicale.

Serviciul Național de Sănătate din Regatul Unit descrie pe site-ul său prostata mărită benignă ca fiind o boală ce poate afecta modul de urinare și care este frecventă în rândul bărbaților de peste 50 de ani.

"Nu este cancer și, de obicei, nu reprezintă o amenințare gravă pentru sănătate. Mulți bărbați se tem că dacă au o prostată mărită înseamnă că au și un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Însă nu este cazul", a explicat serviciul medical britanic.

Charles al III-lea a devenit rege al Regatului Unit în septembrie 2022, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close