Antena 3 CNN Externe "Tată! Tată! Am găsit un diamant!" O fetiță de 7 ani a făcut o descoperire uimitoare într-un parc

"Tată! Tată! Am găsit un diamant!" O fetiță de 7 ani a făcut o descoperire uimitoare într-un parc

O fetiță de şapte ani a vizitat Crater of Diamonds State Park din Arkansas pentru a-și sărbători ziua de naștere şi a găsit un diamant de 2,95 carate. Copila va putea păstra piatra preţioasă.

"Tată! Tată! Am găsit un diamant!" O fetiță de 7 ani a făcut o descoperire uimitoare într-un parc
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Sep 2023   •   23:39

Diamantul brun de 2,95 carate este de mărimea unui bob de mazăre, potrivit Arkansas State Parks.

"I s-a făcut cald și a vrut să se așeze pentru un minut, așa că a mers lângă un gard", a declarat tatăl ei, Luther Brown: "Următorul lucru pe care îl știu este că a alergat la mine, spunând "Tată! Tată! Am găsit un diamant!"

Să dai peste o piatră prețioasă de o asemenea dimensiune este o descoperire "excepțional de rară", a declarat pentru Insider Aaron Palke, cercetător la Institutul Gemologic al Americii (GIA).

Palke și echipa sa de cercetători au vizitat parcul anul trecut. Ei au căutat timp de două zile și jumătate și nu au găsit niciun diamant.

O medie de unul până la două diamante sunt găsite de vizitatori în fiecare zi, potrivit agenției parcurilor de stat. Dar dimensiunea pietrelor prețioase este de obicei mică.

Crater of Diamonds State Park din Arkansas este singurul loc din lume în care publicul poate săpa după diamante și le poate păstra.

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close