Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte din El Salvador a fost ÎNCHIS pentru corupţie

Fostul preşedinte din El Salvador a fost ÎNCHIS pentru corupţie

Fostul preşedinte din El Salvador a fost ÎNCHIS pentru corupţie
22 Sep 2014   •   14:54

Fostul preşedinte din El Salvador, Francisco Flores (foto), acuzat că a folosit în scopuri personale 15 milioane de dolari, pe timpul mandatului său, a fost trimis în spatele gratiilor, după ce Curtea Supremă de Justiţie a revocat decizia anterioară, de arest la domiciliu.

Păzit de un număr impresionant de forţe de ordine, fostul lider politic a fost ridicat din reşedinţa sa din San Salvador şi urcat într-o dubă blindată a trupelor de la Anti-drog, relatează AFP.

"Francisco Flores a fost plasat în penitenciar, într-o celulă normală, fără condiţii speciale de detenţie. Fostul preşedinte va fi singur în celulă", a spus adjunctul şefului poliţiei, Howard Cotto.

Flores, care a fost preşedinte al micuţului stat din America Centrală în perioada 1999-2004, pretinde că este victima persecutării politice.
El este acuzat de fapte de corupţie gravă, delapidare, însuşire de avere în mod ilicit şi acţiuni în detrimentul administraţiei publice.

Fostul lider salvadorian a fost anchetat în paralel de către Parlament şi de către Procuratura Generală, după ce s-a aflat că, în perioada 2003-2004, sume impresionante de bani au fost transferaţi din Taiwan în conturile sale din ţară şi din SUA, sub titlul de donaţii.

×
Subiecte în articol: delapidare coruptie
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close