Antena 3 CNN Externe Amenda primită de activista Greta Thunberg, după ce a blocat de două ori intrarea în parlamentul Suediei

Amenda primită de activista Greta Thunberg, după ce a blocat de două ori intrarea în parlamentul Suediei

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat de două ori intrarea în parlament în luna martie.

Amenda primită de activista Greta Thunberg, după ce a blocat de două ori intrarea în parlamentul Suediei
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2024   •   21:40

Greta Thunberg și alți patru activiști au fost judecați după ce poliția i-a îndepărtat cu forța pe 12 și 13 martie, în timpul unor proteste de tip "sit-down" împotriva efectelor schimbărilor climatice.

Thunberg a fost amendată cu 6.000 de coroane suedeze (550 de dolari), a anunțat agenția de știri TT.

Un oficial al tribunalului a confirmat pentru Reuters că Thunberg a fost găsită vinovată, dar a refuzat să comenteze valoarea sancțiunii.

Thunberg, în vârstă de 21 de ani, a devenit imaginea tinerilor activiști pentru climă după ce protestele sale săptămânale, începute în 2018, lângă parlamentul suedez s-au transformat rapid într-o mișcare globală a tinerilor, cu mitinguri de amploare.

Poliția din Stockholm a declarat că, deși activiștii aveau dreptul să manifeste în fața adunării naționale, au fost îndepărtați pentru că au blocat intrările.

Anul trecut, Thunberg a fost găsită vinovată de două ori în Suedia pentru nerespectarea unui ordin al poliției și a fost obligată să plătească o amendă.

În februarie, în Marea Britanie, ea a fost exonerată de acuzația de tulburarea ordinii publice, deoarece un judecător a decis că poliția nu avea puterea de a o aresta pe ea și pe alte persoane care au participat la un protest la Londra anul trecut.

×
Subiecte în articol: Greta Thunberg amenda suedia
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close