Antena 3 CNN Externe Hackerii chinezi au atacat SUA şi Australia. Planurile secrete ale scutului antirachetă ar putea fi compromise

Hackerii chinezi au atacat SUA şi Australia. Planurile secrete ale scutului antirachetă ar putea fi compromise

Hackerii chinezi au atacat SUA şi Australia. Planurile secrete ale scutului antirachetă ar putea fi compromise
28 Mai 2013   •   14:06

Hackerii chinezi au reuşit să spargă mai multe baze de date şi au furat proiecte americane ale câtorva sisteme care constituie baza scutului american antirachetă, transmite The Washington Post , făcând referire la raportul Consiliului Ştiinţific al Ministerului Apărării al SUA (DSB).

În mâinile hackerilor se află acum informaţii secrete legate de sistemele de rachetă Patriot PAC-3, sistemele antirachetă THAAD şi sistemul naval Aegis. De asemenea, au fost sustrase date legate de avionul de vânătoare F/A-18 Super Hornet, dar şi proiecte ale viitoarelor avioane de luptă F-35.

DSB nu a făcut responsabilă China de furt în mod direct, însă oficiali din Pentagon au declarat că este vorba de o campanie chineză care vizează furtul de secrete militare.

Un alt atac similar a fost semnalat de televiziunea australiană ABC, care a anunţat ieri că tot un grup de hackeri chinezi poartă responsabilitatea pentru un atac ce a vizat noul sediu al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Australiei.

Potrivit sursei, hackerii au pătruns în reţeaua de calculatoare a companiei, care a construit clădirea şi au furat planul etajelor clădirii, informaţii privind localizarea serverelor, precum şi structura sistemului de securitate.
Postul de televiziune nu a precizat când a avut loc atacul hackerilor, dar se ştie că noul sediu al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Australiei de la Canberra trebuia să fie deschis în aprilie, dar inaugararea oficială a fost amânată.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close