Antena 3 CNN Externe Japonia va adopta sancţiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la recunoaşterea independenţei regiunii Crimeea

Japonia va adopta sancţiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la recunoaşterea independenţei regiunii Crimeea

Japonia va adopta sancţiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la recunoaşterea independenţei regiunii Crimeea
de M.T.    |    18 Mar 2014   •   07:23

Japonia a anunţat că va adopta sancţiuni împotriva Rusiei, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut independenţa regiunii ucrainene Crimeea, informează AFP, citată de Mediafax.

„Japonia va suspenda negocierile privind relaxarea regimului de vize şi nu va începe discuţiile prevăzute pentru noi investiţii”, a afirmat ministrul japonez de Externe într-un comunicat oficial.

În acelaşi timp, şeful diplomaţiei de la Tokyo a precizat că Japonia nu va începe discuţiile privind „acordul spaţial cu privire la prevenirea activităţilor militare riscante”.

Aceste măsuri ar putea fi urmate de altele în perioada următoare, însă oficialul japonez nu a spus care va fi natura lor.

„Este regretabil faptul că Rusia recunoaşte independenţa Crimeei, o acţiune care încalcă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a mai precizat ministrul japonez.
   
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret prin care recunoaşte independenţa regiunii ucrainene Crimeea.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close