Antena 3 CNN Externe "Sunt ca Frumoasa Adormită din viața reală". O femeie doarme 22 de ore pe zi și medicii nu i-au găsit leacul. Ce face în timpul rămas

"Sunt ca Frumoasa Adormită din viața reală". O femeie doarme 22 de ore pe zi și medicii nu i-au găsit leacul. Ce face în timpul rămas

O femeie în vârstă de 38 de ani doarme până la 22 de ore pe zi. Medicii au diagnosticat-o cu o boală rară.

"Sunt ca Frumoasa Adormită din viața reală". O femeie doarme 22 de ore pe zi și medicii nu i-au găsit leacul. Ce face în timpul rămas
Sursa foto: pixabay.com/ Engin_Akyurt
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2023   •   19:12

Joanna Cox a fost diagnosticată cu hipersomnie idiopatică în 2021, după ani de somn excesiv.

Această afecțiune rară îi face pe cei care suferă de această boală să aibă o somnolență diurnă extremă, ceea ce duce adesea la un somn excesiv, la dificultăți în a se trezi și la o senzație de neliniște.

Această tulburare a somnului înseamnă că Joanna "nu se simte niciodată odihnită" și că adesea doarme între 18 și 22 de ore pe zi.

Înainte de a fi diagnosticată, Joanna adormea în locuri neobișnuite, inclusiv într-un club în timpul unei ieșiri în oraș și la volanul unei mașini. 

Ori de câte ori se trezește, Joanna supraviețuiește cu shake-uri proteice și mâncăruri gata preparate, pentru că sunt "rapid" de consumat în cazul în care adoarme din nou.

Citiţi şi: Greşeli pe care părinţii le fac când vine vorba de somnul copiilor

Joanna a ajuns la spital din cauza nivelului scăzut de zahăr din sânge după ce a petrecut patru zile dormind fără să se trezească pentru a mânca ceva.

Ea nu știe ce a cauzat această afecțiune. Femeia speră să găsească un medic care să o ajute să își gestioneze simptomele.

"Sincer, îmi distruge viața, sunt ca Frumoasa Adormită din viața reală. Nu pot fi trezită odată ce am adormit. Nu pot să lucrez, nu-mi pot face niciodată planuri pentru că nu știu dacă voi fi trează. Mă trezesc fără să știu ce zi este sau cât timp am dormit. Am nevoie de ajutor.

Am dormit la întâlniri cu prietenii și familia, am dormit chiar și în timpul unui zbor și am ratat vacanța în Spania. Este o afecțiune care te izolează și îmi doresc cu adevărat ajutor", a spus femeia.

×
Subiecte în articol: hipersomnie idiopatică Joanna Cox somn
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close