Antena 3 CNN Externe Mafia românească din California i-a exasperat pe americani. Infractorii români fură de pe cardurile sociale EBT și vând marfa în Mexic

Mafia românească din California i-a exasperat pe americani. Infractorii români fură de pe cardurile sociale EBT și vând marfa în Mexic

Autoritățile judiciare din California se confruntă cu creșterea activității infracționale a mafiei românești în acest stat american.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   12:33

Infractorii români s-au specializat în fraude cu carduri bancare și, mai nou, au început să utilizeze dispozitive de skimming (copiere a datelor de pe card) chiar și la terminalele de plată din supermarketuri.

Recent, presa americană relata că trei români au fost acuzați, la începutul acestei luni, în Oakland, de furt de informații de pe cardurile sociale Electronic Benefit Transfer, EBT.

Este vorba despre cardurile destinate rezidenților cu venituri reduse din California, cu care aceștia își pot cumpăra alimente sau de pe care pot extrage bani cash.

Petrică Moșneagu, de 44 de ani, Ionuț Șopîrlă, de 38 de ani, și Virgil Tudorașcu, de 42 de ani ar fi furat informații EBT folosindu-le ulterior pentru a efectua retrageri frauduloase.

Procurorii susțin că victimele fraudelor sunt, în mare parte, familii cu venituri mici. Cei trei români riscă până la zece ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

În California de Sud, procurorii din districtele Orange, Riverside, Los Angeles și Santa Barbara au stabilit că aproximativ 15% din activitatea mafiei românești din Statele Unite este concentrată în această regiune.

Mai multe arestări au fost efectuate în colaborare internațională, inclusiv în Mexic, unde infractorii lucrează cu cartelurile locale pentru a vinde produsele furate în urma fraudării cardurilor.

În paralel cu fraudele cu carduri comise de români, autoritățile din SUA se confruntă și cu o creștere a activității infracționale bazate de programe informatice de tip malware, precum JSOutProx, care vizează instituțiile financiare și clienții lor.

Acest backdoor utilizat pentru furtul de date confidențiale a fost asociat cu activitatea grupului Solar Spider, însă suspiciunile merg către o posibilă implicare a Chinei.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close