Antena 3 CNN Externe El este Marius, șoferul român inculpat în Anglia pentru moartea a 39 de oameni. Judecătorii au dat sentința

El este Marius, șoferul român inculpat în Anglia pentru moartea a 39 de oameni. Judecătorii au dat sentința

Marius, un român inculpat în Anglia pentru moartea a 39 de vietnamezi, a pledat vinovat în fața acuzațiilor de omor și și-a primit sentința.

El este Marius, șoferul român inculpat în Anglia pentru moartea a 39 de oameni. Judecătorii au dat sentința
Sursa foto: BBC
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2023   •   17:58

În vârstă de 50 de ani, Marius Drăghici a fost condamnat la 12 ani și șapte luni de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi.

Migranții au fost găsiți fără viață într-un camion frigorific, în Anglia, în 2019, după ce au plătit o taxă de 10.000 și 13.000 de lire sterline pentru a fi aduși în Europa.

Drăghici era responsabil de transportul migranților în Marea Britanie, acționând ca șofer de TIR, fiind descris de procurorul care s-a ocupat de acest caz drept "o roată mică, dar esențială, în ansamblul acestei conspirații criminale”, care "punea potențialii migranți în pericol de moarte”.

De asemenea, românul era "mâna dreaptă" a unuia dintre liderii organizației care susținea migrația ilegală, Gheorghe Nica, condamnat pentru omor din culpă.

Citește și: "Așa ceva nu mi-ar fi venit niciodată în minte" | Cerere inedită de cadou la o nuntă din Botoşani. Reacţia nuntaşilor

Traseul celor 39 migranți

Printre victime se numără 28 de bărbați, opt femei și trei copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani.

Vietnamezii plătiseră o taxă cuprinsă între 10.000 și 13.000 de lire sterline, pentru ceea ce era promis ca o rută "VIP” către Europa și speranța unei munci mai bine plătite.

Migranții au călătorit pe 22 octombrie 2019, de la Paris la Bierne, un oraș din nordul Franței, unde au fost duși apoi cu taxiurile la o magazie dintr-o fermă izolată.

Ulterior, s-au urcat într-un camion care a traversat Franța către portul belgian Zeebrugge, unde a fost încărcat pe un feribot cu destinația Purfleet-on-Thames, Essex, Anglia.

Temperaturile au crescut la 38,5 grade în container, moment în care nivelul de oxigen a scăzut, iar aerul era prea toxic pentru viața umană. Aceștia au murit din cauza asfixierii și a otrăvirii cu monoxid de carbon.

După descoperirea cadavrelor, Drăghici a fugit din țară, dar a fost  reținut în București, fiind extrădat la sfârșitul anului 2022.

În final, românul a pledat vinovat pentru cele 39 de acuzații de omor din culpă și o acuzație de conspirație pentru migrația ilegală, urmând să-și petreacă următorii 12 ani și șapte luni în închisoare, potrivit BBC.

×
Subiecte în articol: roman Anglia condamnat omor migranti
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close