Antena 3 CNN Externe Medvedev îl contrazice pe Putin: Termenul "cruciadă" este inacceptabil pentru conflictul din Libia

Medvedev îl contrazice pe Putin: Termenul "cruciadă" este inacceptabil pentru conflictul din Libia

Medvedev îl contrazice pe Putin: Termenul "cruciadă" este inacceptabil pentru conflictul din Libia
Sursa foto: Foto: eternalremont.blogspot.com
22 Mar 2011   •   18:44

Conflictul armat din Libia a provocat o inadvertenţă rară între declaraţiile celor doi lideri de la Moscova. Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev sunt recunoscuţi pentru modul în care îşi corelează declaraţiile şi punctele de vedere, chiar dacă opiniile diferă, cei doi se abţin de la comentarii critice la adresa celuilalt.

New York Times arată că, în cazul conflictului din Libia, între cei mai importanţi oameni din Rusia a apărut o tensiune care se poate observa din declaraţiile acestora.

Primul ministru, Vladimir Putin, a declarat, referindu-se la intervenţia ONU în Libia, că este o decizie eronată şi viciată. El a asemănat conflictul cu ceea ce s-a petrecut în timpul cruciadelor.

Deşi percepţia generală este că Putin este adevăratul lider în Rusia, în calitate de preşedinte, Medvedev are responsabilitatea politicii externe, motiv pentru care acesta a convocat o conferinţă de presă.

Declaraţiile preşedintelui rus au fost îndreptate direct către afirmaţiile primului ministru. Medvedev a afirmat că "sub niciun fel de circumstanţe nu este acceptabil să fie folosite expresii care ar putea, în esenţă, să conducă la un conflict între civilizaţii - cum ar fi termenul de cruciade"

Diferenţa de opinii a dat naştere speculaţiilor conform cărora cei doi s-ar lupta pentru a atenţia publicului, în vederea alegerilor prezidenţiale de anul viitor, deşi amândoi au declarat că vor decide împreună care dintre ei va fi canditatul.

Vladimir Putin nu a dat o replică declaraţiilor preşedintelui.

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close