Antena 3 CNN Externe În urma amenințărilor Chinei, Nancy Pelosi nu va merge în Taiwan

În urma amenințărilor Chinei, Nancy Pelosi nu va merge în Taiwan

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a călătorit în Asia. Ca parte a turneului, ea va vizita o serie de țări, dar tot nu va zbura în Taiwan pe fondul amenințărilor din partea Chinei.

În urma amenințărilor Chinei, Nancy Pelosi nu va merge în Taiwan
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    31 Iul 2022   •   21:18

Pelosi a anunțat acest lucru pe Twitter.

”Conduc o delegație a Congresului în Indo-Pacific pentru a reafirma angajamentul neclintit al Americii față de aliații și prietenii noștri din regiune. În Singapore, Malaezia, Coreea de Sud și Japonia, vom organiza întâlniri la nivel înalt pentru a discuta cum putem avansa interesele și valorile noastre comune.”, a spus Pelosi.

În același timp, biroul de presă al lui Pelosi a lansat programul turneului ei din Asia. Aceasta va vizita Malaezia, Coreea de Sud, Singapore și Japonia. Nu se vorbește despre o vizită în Taiwan.

Nancy Pelosi, a declarat că intenționează să viziteze Taiwan după 1 august.  A existat o dezbatere despre această vizită. Acest lucru se datorează îngrijorării tot mai mari că Beijingul  ar putea întreprinde acțiuni militare împotriva Taiwanului democratic. 

China a spus că  va răspunde cu „măsuri puternice” dacă Pelosi va merge în Taiwan. Cu o zi înainte, Zhao He, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a declarat că Beijingul s-a „împotrivit ferm” unei posibile vizite.

×
Subiecte în articol: Nancy Pelosi China Taiwan vizita amenintari SUA
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close