Antena 3 CNN Externe Pilotul personal al lui Prigojin, principalul suspect al tragediei. A dispărut înainte de prăbuşirea avionului

Pilotul personal al lui Prigojin, principalul suspect al tragediei. A dispărut înainte de prăbuşirea avionului

Pilotul personal al lui Prigojin, principalul suspect al tragediei. Cum a fost asasinat, de fapt, şeful grupării Wagner.

Pilotul personal al lui Prigojin, principalul suspect al tragediei. A dispărut înainte de prăbuşirea avionului
Sursa foto: captură Antena 3 CNN/ Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   21:33

Este oficial că fostul lider al Wagner este mort. Confirmarea vine de la luptătorii Wagner care au mers la morgă și au recunoscut cadavrul căruia îi lipsește un deget.

La aflarea veștii că Prigojin este oficial mort, o parte dintre luptătorii Wagner au mers să îl jelească la sediul grupării din Sankt Petersburg.

În apropiere de locul unde s-a prăbușit avionul au fost depuse flori. Între timp, apar informații și despre cine şi cum a acționat pentru ca avionul în care se afla Prigojin și aghiotanții săi să se prăbușească.

Primul suspect este, potrivit investigatorilor ruși, chiar pilotul personal al lui Prigojin.

Rușii spun că acesta este de negăsit. El avea acces la avion și a dispărut înainte de explozie. Singurul lucru pe care fratele său a putut să-l spună este că acesta se află într-o excursie de trei zile, fără comunicații.

Bărbatul este căutat acum de autorități, însă este posibil ca el să nu mai fie în Rusia.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 547. Prima declarație a lui Vladimir Putin despre moartea lui Evgheni Prigojin: "Nu îl vom uita niciodată!"

Tot autoritățile ruse spun că avionul s-a prăbușit după ce s-a produs o explozie în zona trenului de aterizare. Explozia a smuls o aripă a avionului și a rupt stabilizatorul, din acest motiv avionul a început brusc o cădere în spirală şi toţi pasagerii au murit.

Toate cele 10 persoane din avion, inclusiv trei membri ai echipajului, au murit în accident, a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Mulţi experţi şi oameni politici din lumea au spus că Vladimir Putin ar putea fi în spatele prăbuşirii.

Doi oficiali americani au declarat că, pe baza informaţiilor lor, o rachetă sol-aer lansată din interiorul Rusiei a doborât aeronava.

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin pilot avion avion prabusit
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close