Antena 3 CNN Externe Preşedintele Serbiei cere dezarmarea populației după masacrele din ultimele zile: "Pedepsele vor fi drastice"

Preşedintele Serbiei cere dezarmarea populației după masacrele din ultimele zile: "Pedepsele vor fi drastice"

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat o dezarmare masivă a populației, în urma atacurilor armate din ultimele 24 de ore.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2023   •   10:03

Președintele Aleksandar Vucic a anunțat că va fi restricționat accesul pentru armele de foc, calificând atacurile drept "acte teroriste".

"După uciderea copiilor, am fost cu toții în stare de șoc, iar noi, a căror treabă este să fim serioși, responsabili, sobri, am umblat ca niște zombi timp de 24 de ore, incapabili să găsim un motiv.

Până acum, polițiștii noștri aveau obligația de a merge la câteva școli înainte de începerea cursurilor, să discute cu cei de acolo și apoi să plece.

În următoarele șase luni, vom primi 1.200 de noi ofițeri de poliție pentru a petrece timp la școli. Asta pe lângă securitatea instituției, să existe un ofițer de poliție aproape tot timpul în școală", a declarat Aleksandar Vucic.

Citește și: Ministrul sârb de Interne, după al doilea atac armat: ”Este un act de terorism” | Stare de urgență în Serbia 

Președintele Serbiei a declarat că sunt 400.000 de oameni care au arme și că numărul ar trebui să ajungă la 40.000.

Legea care reglementează armele și muniția va fi modificată și doar 10% din populația cu drept de port armă își va putea păstra acest drept.

"Sunt aproximativ 400.000 de persoane, toate vor fi supuse măsurilor de rigoare. Vom dezarma Serbia, iar pedepsele vor fi drastice.

Pentru puținele arme care vor rămâne, vor exista controale timp de șase luni, cu examene medicale, psihiatrice și de altă natură, iar atunci când serviciile competente vor spune, se va efectua un test de droguri obligatoriu, anunțat cu doar 48 de ore înainte", a detaliat președintele.

×
Subiecte în articol: Serbia Aleksandar Vucic dezarmare masacru
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close