Antena 3 CNN Externe Un turc a fost împușcat mortal după ce a înjunghiat un polițist, la Ierusalim | Președintele Turciei a amenințat Israelul cu "distrugerea", pe fondul războiului din Gaza

Un turc a fost împușcat mortal după ce a înjunghiat un polițist, la Ierusalim | Președintele Turciei a amenințat Israelul cu "distrugerea", pe fondul războiului din Gaza

Un polițist israelian a fost rănit în urma unui atac cu cuțitul.

de Alina Anghel    |    30 Apr 2024   •   14:03

Atacul a avut loc marți dimineață în apropiere de Poarta lui Irod, în Orașul Vechi din Ierusalim.

Atacatorul a vizat doi oameni: o tânără de 18 ani, pe care a rănit-o grav, și un polițist de aproximativ 30 de ani, care s-a ales cu răni de o gravitate mai mică, relatează Antena 3 CNN.

Agresorul a fost împușcat mortal de alți ofițeri de poliție aflați în zonă.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul atacului, produs în apropierea unei secții de poliție.

O sursă din cadrul autorităților polițienești a declarat că atacatorul este un cetățean turc de 34 de ani care a intrat în Israel în cursul zilei de ieri, venind din Iordania.

Turcia, prin discursul public al președintelui Recep Tayyip Erdogan, a denunțat în termeni duri intervenția israeliană în Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie, anul trecut.

Erdogan însuși a amenințat cu dispariția statului evreu.

Erdogan, mesaj către Israel: "Veți fi distruși, chiar dacă aveți arme nucleare!"

În luna noiembrie anul trecut, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Israelul de "terorism de stat" și a amenințat că această țară va fi distrusă, ca efect al războiului declanșat de Hamas prin atacul de la 7 octombrie, ce a determinat statul evreu să lanseze o amplă operațiune militară în Gaza.

"(Israelul) pune în aplicare o strategie de distrugere totală a unui oraș și a populației sale. Practică, literalmente, un terorism de stat, bombardează în mod deliberat civili pe drum, după ce îi obligă să își părăsească locuințele. Iar eu acum, cu inima împăcată, spun deschis că Israelul este un stat terorist", a afirmat președintele turc, într-un discurs de o duritate fără precedent, rostit în Parlamentul de la Ankara și semnalat de presa intențională la momentul respectiv.

Erdogan i-a amenințat și pe coloniștii evrei din Cisiordania, făgăduind că va face demersuri internaționale pentru ca aceștia să fi recunoscuți, la rândul lor, drept "teroriști

Despre gruparea Hamas, liderul de la Ankara a spus că nu este o organizație teroristă, ci "un partid politic care a fost ales de palestinieni".

În aplauzele parlamentarilor formațiunii sale, Recep Tayyip Erdogan a prezis distrugerea Israelului.

"Hei, Israel: ai o bombă atomică, o bombă nucleară. Și ameninți cu asta. Sfârșitul tău este aproape. Poți avea câte bombe nucleare vrei, poți avea tot ce vrei, dar ești pe cale de dispariție", a susținut el.

În pofida faptului că este catalogat, de multă vreme, în mod neoficial, ca făcând parte dintre țările dotate cu arma atomică, Israelul nu a confirmat oficial că deține bombe nucleare.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close