Antena 3 CNN Externe Protest cu ouă într-o conferinţă legată de problema romilor, la Zurich

Protest cu ouă într-o conferinţă legată de problema romilor, la Zurich

Protest cu ouă într-o conferinţă legată de problema romilor, la Zurich
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Iun 2013   •   18:22
Manifestanţi care protestau faţă de politica Guvernului ungar cu privire la romi au aruncat cu ouă într-un ministru ungar ce susţinea o conferinţă asupra acestui subiect la Universitatea din Zurich, a anunţat poliţia sâmbătă, relatează AFP, conform Mediafax.
Ministrul ungar pentru Resurse Umane Zoltan Balog susţinea vineri seara o conferinţă, intitulată "Romii din Ungaria, o problemă sau o oportunitate?", în momentul în care aproximativ 30 de persoane au pătruns în sală şi au început să arunce cu ouă în el, a precizat poliţia pentru agenţia elveţiană ATS.
Organizatorii manifestaţiei, citaţi de ATS, au subliniat că, în cazul în care discursul ministrului este "moderat", programul său ministerial este marcat de "cultura specifică unui stat poliţienesc".
Romii, cea mai importantă minoritate din ţară, dar şi cea mai săracă, sunt victime ale unei discriminări practicate în mod deschis, iar retorica şi violenţa care îi vizează sunt tot mai puternice, au adăugat ei.
O persoană a fost arestată şi eliberată în urma unui interogatoriu, iar un poliţist a fost rănit după ce poliţia a intervenit şi a încercat să îi calmeze pe manifestanţi, au precizat forţele de ordine.
 

×
Subiecte în articol: protest oua conferinta romi Zurich
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close