Antena 3 CNN Externe Reacţia plină de ură a Coreei de Nord faţa de atacul asupra ambasadorului american: "O merita"

Reacţia plină de ură a Coreei de Nord faţa de atacul asupra ambasadorului american: "O merita"

Reacţia plină de ură a Coreei de Nord faţa de atacul asupra ambasadorului american: "O merita"
de O.P.    |    06 Mar 2015   •   07:34

Coreea de Nord a salutat joi agresiunea asupra ambasadorului american la Seul, rănit cu o armă albă de către un militant naționalist, susținând că aceasta este o "pedeapsă meritată" într-un moment în care Coreea de Sud și SUA desfășoară manevre militare comune, relatează AFP.

"O pedeapsă meritată pentru războinicii de americani", a titrat agenția oficială KCNA, la câteva ore după agresiune, percepută de către regimul de la Phenian drept 'un act de rezistență' față de prezența americană în Peninsula Coreeană.

Ambasadorul american în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost rănit joi la Seul cu o armă albă de un naționalist care se opune alianței militare între țara sa și SUA.

Președintele american Barack Obama l-a sunat pe ambasador pentru a-i ura 'însănătoșire grabnică', a precizat Bernadette Meehan, purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională (NSC), în timp ce Departamentul de Stat a condamnat cu 'fermitate' atacul, considerându-l un 'act de violență'.

La acest post din luna octombrie 2014, diplomatul în vârstă de 42 de ani a fost operat cu succes la două tăieturi profunde la obraz și la mâna dreaptă și se află în stare stabilă, au indicat medicii chirurgi. El va rămâne două sau trei zile sub observație la spita

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close