Antena 3 CNN Externe Realizatorul filmului Titanic, despre submersibilul Titan: "Acum avem de-a face cu o tragedie similară"

Realizatorul filmului Titanic, despre submersibilul Titan: "Acum avem de-a face cu o tragedie similară"

Regizorul filmului Titanic a făcut primele declarații despre scufundarea submersibilului Titan, comparând-o cu situația cu care s-a confruntat vasul Titanic.

Realizatorul filmului Titanic, despre submersibilul Titan: "Acum avem de-a face cu o tragedie similară"
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Axinia    |    23 Iun 2023   •   12:11

James Cameron, a vorbit despre asemănarea dintre dezastrele "Titanic" și "Titan" și a menționat că mulți experți au avertizat OceanGate Expeditions că este periculos să scufunde dispozitivul sub apă cu oameni.

Cameron a subliniat că mulți experți au trimis scrisori către dezvoltatorul Titan, OceanGate Expeditions, menționând că submersibilul avea nevoie de certificare, deoarece era "prea experimental" pentru a se scufunda cu oameni la bord.

"Mă frapează asemănarea cu dezastrul Titanicului, unde căpitanul a fost avertizat în repetate rânduri cu privire la gheața din fața navei și totuși a intrat cu toată viteza într-un câmp de gheață într-o noapte fără lună, iar mulți oameni au murit din această cauză", a spus el.

Citește și: "Fie că se află într-un submarin, sau pe Titanic, știu că îi place unde este": Apropiaţii celor cinci pasageri de pe submersibilul Titan deplâng moartea lor

Regizorul filmului "Titanic" și-a dat seama, încă de luni, că submersibilul Titan a suferit o implozie

Într-un interviu acordat CNN, Cameron a dezvăluit că știa "în sinea lui" rezultatul crizei încă de luni dimineață.

Cameron a menționat că, după ce a aflat de zgomotul puternic, asociat cu un eveniment de implozie, el și-a anunțat cercul restrâns de colaboratori despre pierderea camarazilor și i-a încurajat să ridice un pahar în cinstea acestora. El a explicat că singurul scenariu pe care și l-a putut imagina a fost o implozie, un eveniment cu o undă de șoc atât de puternică încât a distrus un sistem secundar al submersibilului, care avea o cameră sub presiune și o sursă de alimentare proprie. 

Cameron a subliniat că rezultatul tragic al acestei crize nu a fost o surpriză pentru el. În zilele care au urmat incidentului, el a observat eforturile de căutare disperate, conștient fiind că speranțele erau în zadar. Totuși, el spera să se fi înșelat în privința rezultatului și își exprimă compasiunea față de familiile care au trecut prin „speranțe false” pe parcursul acestor zile dificile.

Submersibilul Titan, care avea la bord 5 oameni și mergea în adâncurile Oceanului Atlantic spre epava Titanic, a suferit o „implozie catastrofală”. La acele adâncimi, submersibilul era supus unei presiuni uriaşe, când chiar şi cel mai mic defect structural putea fi dezastruos, au declarat experți citaţi de CNN.

Joi, un contraamiral a anunțat că submersibilul a suferit o „implozie catastrofală”, ucigându-i pe toți cei cinci oameni aflați la bord. Submersibilul a fost localizat la aproximativ 400 de metri de epava Titanicului.

×
Subiecte în articol: declaraţii regizor Titanic submarin
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close