Antena 3 CNN Externe Regele Charles al III-lea, primul mesaj transmis după diagnosticarea cu cancer: ”Nu pot decât să-mi cer scuze”

Regele Charles al III-lea, primul mesaj transmis după diagnosticarea cu cancer: ”Nu pot decât să-mi cer scuze”

Regele Charles al III-lea a transmis primul său mesaj public după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Regele Charles al III-lea, primul mesaj transmis după diagnosticarea cu cancer: ”Nu pot decât să-mi cer scuze”
Sursa foto: getty images
de Andreea Ştefan    |    08 Feb 2024   •   18:20

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la independența Grenadei, ţară din Caraibe care face parte din Commonwealth.

Cu această ocazie, Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj referitor la evenimentul istoric. A fost primul mesaj transmis public de către monarh de când a fost diagnosticat cu cancer.

"Nu pot decât să-mi cer scuze că nu pot fi alături de voi în persoană pentru a sărbători acest eveniment istoric", a declarat Regele Charles al III-lea.

Luni, monarhul a început tratamentul pentru cancer și și-a anulat toată agenda publică.

Grenada este una dintre țările membre ale Commonwealth-ului, o comunitate de state independente cu legături istorice cu Imperiul Britanic, care este condusă de regele sau regina britanică.

Într-o declarație, Charles al III-lea și-a exprimat "cea mai profundă admirație" pentru progresul Grenadei în ultimele cinci decenii. 

”Împreună, aţi făcut din Grenada un exemplu de democraţie, de drepturi ale omului şi de stat de drept", a mai spus Regele Charles al III-lea, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer. Palatul Buckingham a făcut anunțul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat luni Palatul Buckingham într-un comunicat.

O sursă regală a precizat că nu este vorba de cancer de prostată, așa cum unii ar putea să presupună "incorect" în urma diagnosticului său separat de prostată.

Regele Charles a fost externat dintr-un spital din Londra la 29 ianuarie 2024, după ce a urmat un tratament pentru o prostată mărită. Regele a petrecut trei nopți la London Clinic - un spital privat de lângă Regent's Park - și s-a spus anterior că "se simte bine" în urma procedurii pentru prostată.

Sursa regală a adăugat că regele s-a întors de la Sandringham, Anglia, luni dimineață, pentru a începe tratamentul ambulatoriu la Londra.

"În timpul recentei proceduri spitalicești a regelui pentru prostata mărită, a fost observată o problemă îngrijorătoare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei.

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice complete.

Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, se arată în declarația integrală a Palatului Buckingham.

×
Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea cancer
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close