Antena 3 CNN Externe Reportaj GSP: Umbra celei mai mari tragedii românești: Stalingrad! 150.000 de soldați români sunt îngropați aici

Reportaj GSP: Umbra celei mai mari tragedii românești: Stalingrad! 150.000 de soldați români sunt îngropați aici

Reportaj GSP: Umbra celei mai mari tragedii românești: Stalingrad! 150.000 de soldați români sunt îngropați aici
20 Iun 2018   •   15:35

Jurnalistul GSP Theodor Jumătate scrie un impresionant reportaj de la Stalingrad, acolo unde aproape 150.000 de români și-au pierdut viața, în cea mai sângeroasă încleștare din istorie.

”Ieri, era ora 10:45. Deja, termometrul arăta 35 de grade. În plin câmp, neprotejat de soare, e mult mai rău. Am oprit mașina între cele două mari cimitire. Rusesc, pe stânga, și german, pe dreapta. Al nostru e mai ascuns, în spatele celui german.

Merg încă douăzeci de metri pe marginea drumului, prin praf, și văd placa neagră: "Cimitirul militarilor români Rossoșka". E o urmă de pasăre pe placă, înțelegeți despre ce e vorba...

Drumul cu pietre mici îmi indică direcția. În jur, iarba e arsă și pământul uscat. Vreau să intru, dar mica poartă a gardului negru e închisă. O sar. Vorbisem cu unul dintre tinerii care îngrijeau zona victimelor Armatei Roșii. Mi-a zis că nu e nicio problemă să văd tot”.

Continuarea, pe gsp.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM imediată de ploi torențiale, vijelii și grindină!
x close