Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Opoziţia de la Chişinău face planuri să dea jos guvernul, în timp ce premierul e la București

Opoziţia de la Chişinău face planuri să dea jos guvernul, în timp ce premierul e la București

Opoziţia de la Chişinău face planuri să dea jos guvernul, în timp ce premierul e la București
26 Ian 2016   •   15:58
În timp ce premierul Republicii Moldova se află la Bucureşti, principalele formaţiuni de opoziţie de la Chişinău fac planuri să dea jos proaspăt instalatul guvern. 
 
Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţine, într-o emisiune televizată, că va renunţa temporar la continuarea procesului de integrare europeană, în cazul în care va ajunge în Parlament. 

”Se pune batista pe țambal cu privire la vectorul geopolitic pentru o perioadă de un an. Igor Dodon a vorbit de un an jumătate. După asta curățim CCA-ul, CEC-ul și alte instituții-cheie, după care revenim la geopolitică", a declarat Andrei Năstase, potrivit deschide.md. 
 
Scopul alianţei dintre partidele de opoziţie este să obţină demisia guvernului actual şi să organizeze alegeri anticipate.
 
Procesul de integrare europeană a Republicii Moldova ar putea fi oprit în cazul în care guvernul Pavel Filip va fi demis. Este concluzia celor trei lideri ai opoziţiei de la Chişinău care şi-au unit forţele şi cer alegeri anticipate. 
 
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, preşedintele Partidului Nostru - Renato Usatîi şi liderul socialiştilor moldoveni - Igor Dodon s-au pus de acord ca, în cazul în care vor ajunge în parlament, să oprească temporar procesul de apropiere de Europa pentru a putea curăţa instituţiile statului de corupţie.
 
În schimb, Partidul Nostru şi socialiştii promit să nu înceapă demersuri pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Vamală condusă de Rusia. 
 
Declaraţiile celor trei lideri vin în contextul în care, de la instalarea noului executiv, la Chişinău au loc zilnic proteste anti-guvernamentale ample. 
 

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close