Antena 3 CNN Externe Replica Rusiei, după ce Joe Biden a amenințat Moscova cu "un dezastru" dacă invadează Ucraina

Replica Rusiei, după ce Joe Biden a amenințat Moscova cu "un dezastru" dacă invadează Ucraina

Kremlinul a reacționat, joi, la ultimele declarații făcute de președintele Joe Biden, în care acesta a estimat că Rusia va ataca Ucraina.

Replica Rusiei, după ce Joe Biden a amenințat Moscova cu "un dezastru" dacă invadează Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Ian 2022   •   12:35

Biden a stârnit consternare la Kiev după ce a confirmat că aliații din NATO riscă să nu se pună de acord "în cazul unei incursiuni minore" a rușilor în Ucraina.

Liderul de la Casa Albă a avertizat, pe de altă parte, că "va fi un dezastru pentru Rusia", daca aceasta își va folosi întreaga capacitate a forțelor mobilizate la granița ucraineană pentru a susține o invazie.

Avertismentul președintelui american privind "consecințe dezastruoase" pentru Rusia nu va reduce tensiunile în creștere legate de Ucraina și ar putea, chiar, să deterioreze și mai mult climatul actual, a spus Dmitri Peskov (foto), purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

"Credem că aceste declarații nu contribuie deloc la reducere tensiunilor din Europa și, mai mult, ele ar putea duce la destabilizarea situației", a menționat Peskov.

Moscova se declară "îngrijorată" că SUA ar putea "stimula" Kievul să-i atace pe separatiștii din Donbas

Oficialul rus și-a manifestat preocuparea că sancțiunile cu care SUA amenință Rusia ar putea stimula Kievul să încerce să rezolve prin forță conflictul, care durează de aproape opt ani, cu separatiștii din estul Ucrainei.

"Suntem îngrijorați în legătură cu acest aspect", a indicat Dmitri Peskov.

Pe de altă parte, el a refuzat să comenteze asupra propunerii formulate de un grup de parlamentari ruși, care îi cer președintelui Vladimir Putin să recunoască drept "state independente" două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Într-un proiect de rezoluție parlamentară, 11 deputați, între care și liderul Partidului Comunist din Rusia, Ghennadi Ziuganov, susțin că Moscova trebuie să recunoască oficial cele două regiuni ca independente, pentru a le proteja de amenințări externe.

"Duma de stat apelează la dumneavoastră, Vladimir Vladimirovici (Putin), cu solicitarea de a lua în considerare recunoașterea, de către Federația Rusă, a Republicii Populare Doneţk şi a Republicii Populare Lugansk ca state autonome, suverane şi independente", se menționează în document.

Dmitri Peskov a spus că nu poate comenta acest proiect de rezoluție, întrucât nu a fost încă votat.

Rusia le permite deja rezidenților din regiunile controlate de separatiștii din estul Ucrainei să aplice pentru cetățenia rusă în baza unei proceduri simplificate.

Ambele regiuni au adoptat rubla rusească ca monedă oficială şi instituțiile de învățământ de aici urmează programa școlara rusă.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Joe Biden dezastru
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close