Antena 3 CNN Externe Rusia intenționează să organizeze un referendum simulat pentru independență în sudul Ucrainei, spune Zelenski

Rusia intenționează să organizeze un referendum simulat pentru independență în sudul Ucrainei, spune Zelenski

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că plănuiește ”falsificarea” unui referendum de independență în regiunile sudice, parțial ocupate, Herson și Zaporizhzhia. El le-a transmis ucrainenilor de acolo să nu ofere informații personale forțelor de ocupație.

Rusia intenționează să organizeze un referendum simulat pentru independență în sudul Ucrainei, spune Zelenski
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Apr 2022   •   10:02

Avertismentul a venit după ce primarul lui Mariupol a acuzat Rusia că a ascuns dovezile crimelor sale de război ”barbare” prin îngroparea cadavrelor a până la 9.000 de civili într-o nouă groapă comună. Acuzațiile sunt susținute de imagini din satelit ale companiei americane Maxar.

Președintele ucrainean a transmis un mesaj video joi seară, avertizându-și cetățenii să fie ”foarte atenți la informațiile pe care le furnizați invadatorilor”.

”Dacă îți cer să completezi niște chestionare, să-ți lași datele pașaportului undeva, ar trebui să știi – asta nu te ajută…”, a subliniat Volodimir Zelenski.

”Acesta are ca scop falsificarea așa-zisului referendum pe teritoriul vostru, dacă de la Moscova vine un ordin de a organiza un astfel de spectacol. Și aceasta este realitatea. Aveți grijă", a subliniat liderul de la Kiev.

Orice încercare pentru o nouă anexare ar duce la noi sancțiuni puternice asupra Rusiei, a spus el, făcând ”țara la fel de săracă precum Rusia nu a mai fost de la războiul civil din 1917”.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close