Antena 3 CNN Externe Statele Unite promit să înfrângă Statul Islamic: „Vom continua să unim lumea pentru a eradica acest rău”

Statele Unite promit să înfrângă Statul Islamic: „Vom continua să unim lumea pentru a eradica acest rău”

Statele Unite promit să înfrângă Statul Islamic: „Vom continua să unim lumea pentru a eradica acest rău”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    03 Iul 2016   •   22:35

Statele Unite condamnă „în cei mai puternici termeni posibili” atentatul terorist cu bombă de la Bagdad care a făcut peste 100 de morți, printre care mulți copii, produs în primele ore ale dimineții de duminică pe o stradă comercială dintr-un cartier al capitalei irakiene în timp ce locuitorii marchează sfârșitul lunii sacre musulmane Ramadan, informează agenția DPA.

Atacul ilustrează „disprețul față de viața umană” al Statului Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby într-un comunicat.

„De la Bagdad la Istanbul, Bruxelles, Dhaka și Paris, teroriștii Da'esh ucid nevinovați pentru a atrage atenția și recruta”, a afirmat el, folosind un alt nume pentru gruparea jihadistă.

„Ei nu vor reuși. Vom continua să unim lumea pentru a eradica acest rău... în Siria și Irak... și elimina rețelele lor globale”, a adăugat el.

Kirby a mai spus că Statele Unite vor continua să lucreze cu guvernul irakian și forțele de securitate pentru eliminarea fiefurilor Statului Islamic și aducerea teroriștilor în fața justiției.

Bilanțul provizoriu al atentatului sinucigaș cu mașină capcană comis duminică dimineață în capitala Irakului, Bagdad, și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic a urcat la 119 morți și 140 de răniți, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close