Antena 3 CNN Externe Tragedie aviatică, evitată în ultimul moment pe un aeroport din Congo (VIDEO)

Tragedie aviatică, evitată în ultimul moment pe un aeroport din Congo (VIDEO)

Tragedie aviatică, evitată în ultimul moment pe un aeroport din Congo (VIDEO)
20 Noi 2009   •   23:39

O tragedie aviatică a fost evitată în Congo în ultimul moment. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, la aterizare, pilotul nu a reuşit să oprească avionul pe pistă. Aparatul de zbor a rulat dincolo de pistă şi s-a oprit într-o porţiune de teren formată din lavă solidificată.

Pasagerii povestesc că au trecut prin momente de coşmar.

"Am simţit un fel de accelerare bruscă când aproape am aterizat Ne-a luat prin surprindere şi am început să intrăm în panică. Apoi s-a auzit o pocnitură", povesteşte unul dintre pasageri.

Câţiva dintre pasageri s-au ales cu răni uşoare. Mult timp oamenii nu au ştiut ce se întâmplă, cu toţii însă realizau că ceva nu este în regulă.

"Nu ştiam ce se întâmplă dar în cele din urmă membrii echipajului ne-au spus să ne desfacem centurile de siguranţă, au deschis uşile de la ieşirile de siguranţă şi ne-au spus să sărim, aşa că am sărit", spune un alt pasager.

Se pare că pilotul a ratat aterizarea din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Nu se cunoaşte numărul pasagerilor care se aflau la bord. Aeroportul din Goma, acolo unde a avut loc loc acest incident, este foarte nesigur. Asta pentru că, în 2002 , lungimea pistei de aterizare a fost redusă cu o treime de lava unui vulcan din apropiere care a erupt.

Avionul implicat în incident aparţine Companiei Africane de Aviaţie, linie aeriană care, ca majoritatea celor congoleze, se află pe lista neagră a companiilor care au interdicţie de zbor în spaţiul UE.

Congo este una dintre ţările cu cel mai mare număr de accidente aviatice din lume.

Şapte persoane au murit în luna august a acestui an după ce un avion de transport de tipul Antonov 12 s-a prăbuşit la periferia oraşului Brazzaville din Congo.

La sfârşitul lui august, şapte oameni au murit după ce avionul în care se aflau a ratat aterizarea şi s-a prăbuşit într-un cimitir de la marginea capitalei congoleze.



Antena 3

×
Subiecte în articol: accident aviatic avion
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close