Antena 3 CNN Externe Un fost agent american, mită în moneda virtuală bitcoin

Un fost agent american, mită în moneda virtuală bitcoin

Un fost agent american, mită în moneda virtuală bitcoin
Sursa foto: Foto: businessweek.com
02 Iul 2015   •   15:34

Un fost agent federal american, Carl Force, a recunoscut că luat mită în moneda virtuală bitcoin în timpul unei investigaţii legate de traficul de droguri prin intermediul platformei de tranzacţionare Silk Road, în schimbul furnizării de informaţii referitoare la anchetă, relatează Reuters.
Force, acuzat de extorcare, spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei, a apărut la un tribunal din San Francisco în salopetă portocalie şi cu lanţuri la picioare şi a admis un şir întreg de acuzaţii. Între acestea, Force a spus că anul trecut a convenit un contract cu Twenty-First Century, pentru a ajuta la realizarea unui film despre investigaţia Silk Road, fără să aibă acordul superiorilor săi. În cadrul contractului, Force ar fi urmat să primească 240.000 de dolari.

Force a raportat discuţia superiorilor, dar a pretins că nu a avut loc vreo plată şi a depus în schimb monedele bitcoin într-un cont personal. Force s-a folosit şi de un alt pseudonim, "French Maid", fără ştiinţa autorităţilor, şi i-a furnizat informaţii lui Ulbricht în schimbul a circa 98.000 de bitcoin, în septembrie 2013, au mai spus procurorii.
 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close