Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin și Xi Jinping, discuții despre tensiunile din Europa și atitudinea ”agresivă” a SUA și NATO

Vladimir Putin și Xi Jinping, discuții despre tensiunile din Europa și atitudinea ”agresivă” a SUA și NATO

Liderul rus și cel chinez vor avea o discuție cu privire la tensiunile din Europa și despre retorica „agresivă” a SUA și a NATO.

Vladimir Putin și Xi Jinping, discuții despre tensiunile din Europa și atitudinea ”agresivă” a SUA și NATO
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Dec 2021   •   16:58

Cei doi șefi de stat vor vorbi miercuri, printr-un apel video. Anunțul a fost făcut de Kremlin.

Conversația acestora are loc într-un moment de mare tensiune în relațiile ambelor țări cu Occidentul. Beijingul este pus sub presiune cu privire la respectarea drepturilor omului, iar Moscova este criticată pentru comasarea trupelor sale în apropierea graniței cu Ucraina.

”Situaţia din politica internaţională, în special pe continentul european, este foarte, foarte tensionată în acest moment şi necesită discuţii între aliaţi”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, făcând referire la Moscova şi Beijing.

”Asistăm la o retorică foarte, foarte agresivă din partea NATO şi a Statelor Unite, iar aceasta reclamă discuţii între noi şi chinezi”, a adăugat acesta, scrie Reuters.

Legăturile dintre cele două state au devenit mai apropiate pe măsură ce relațiile lor cu Occidentul s-au înrăutățit. Putin a folosit parteneriatul cu China ca o modalitate de a echilibra influența SUA și a încheiat acorduri profitabile, mai ales în domeniul energiei.

Cei doi președinți au convenit anul acesta să prelungească un tratat de prietenie și cooperare pe 20 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, discuția lor are o agendă amplă de subiecte, incusiv energia, comerţul şi investiţiile.

Convorbirea are loc la opt zile de la cea purtată de Putin cu omologul său din Statele Unite, Joe Biden. Acesta din urmă l-a avertizat pe liderul de la Kremlin cu privire la consecințele unei invadări asupra Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping China discutii Europa tensiuni
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close