Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: ”Rusia trebuie împiedicată să folosească arme chimice”

Volodimir Zelenski: ”Rusia trebuie împiedicată să folosească arme chimice”

Liderii lumii trebuie să ia măsuri urgent pentru a-l împiedica pe Vladimir Putin să folosească arme chimice în Ucraina. Este noul mesaj al lui Volodimir Zelenski, care a precizat că delcaraţiile potrivit cărora Rusia poate lansa astfel de atacuri devastatoare împotriva ucrainenilor trebuie luate în serios.

Volodimir Zelenski: ”Rusia trebuie împiedicată să folosească arme chimice”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    12 Apr 2022   •   15:36

”Un purtător de cuvânt al ocupanţilor a declarat că aceştia ar putea folosi arme chimice împotriva apărătorilor din Mariupol. Tratăm acest lucru cât se poate de serios.

Vreau să reamintesc liderilor lumii că posibila utilizare a armelor chimice de către Armata Rusiei a fost deja discutată. Şi era necesar încă de pe atunci să reacţionaţi la agresiunea Rusiei mai dur şi mai rapid.

Uniunea Europeană discută acum despre un al 6-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei.

Este timpul să pregătiţi acest pachet în aşa fel încât Rusia să nu mai scoată niciun cuvânt despre arme de distrugere în masă”, a spus Volodimir Zelenski.

General separatist anunță folosirea armelor chimice: ”Cred că trupele chimice vor găsi o cale să scoată cârtițele din bârlogul lor”

Regimentul Azov acuză Rusia că a folosit o substanță toxică asupra militarilor și civililor din Mariupol. Victimele au suferit de insuficiență respiratorie și sindrom vestibular.

Substanța ar fi fost împrăștiată cu o dronă și, dacă se confirmă, ar putea fi prima dată când Rusia ar folosi arme chimice în Ucraina.

Recent, unul dintre liderii separatiștilor din Doneţk anunță că vor folosi arme chimice pentru a cuceri una dintre uzinele din Mariupol.

”Acum trebuie să ne ocupăm de blocarea acestei uzine, să găsim toate intrările și toate ieșirile, în principiu este posibil să facem asta. Și după aceea să punem planul în aplicare. Cred că trupele chimice vor găsi o cale să scoată cârtițele din bârlogul lor”, spune generalul. 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Rusia arme chimice
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close