Antena 3 CNN Externe Xi Jinping și Vladimir Putin, umăr lângă umăr la Kremlin, la intonarea imnurilor de stat | Unul dintre ei a clipit mai des în momentul solemn

Xi Jinping și Vladimir Putin, umăr lângă umăr la Kremlin, la intonarea imnurilor de stat | Unul dintre ei a clipit mai des în momentul solemn

A doua serie de convorbiri între președinții rus și chinez a început la Moscova în cursul după-amiezii, după un prim dialog care s-a întins, luni, pe durata a aproape cinci ore.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   14:53

Întâlnirea de marți a debutat cu imnurile celor două țări, China și Rusia.

Xi Jinping și Vladimir Putin au stat unul lângă celălalt, ocazie cu care a fost vizibilă diferența de statură dintre cei doi.

În imaginile difuzate de Antena 3 CNN, liderii de stat afișează figuri impasibile.

Emoțiile sau oboseala au găsit însă cale de exteriorizare în cazul fiecăruia dintre președinți.

Citește și: Rusia, umilită militar în Crimeea chiar în timpul discuțiilor dintre Vladimir Putin și Xi Jinping

Astfel, în timpul imnului Chinei, în planurile apropiate difuzate la televiziune, se observă cum Xi Jinping clipește de aproximativ 13 ori, în vreme ce Vladimir Putin clipește o singură dată.

Situația se menține asemănătoare în timpul imnului Rusiei, pe ale cărui prime măsuri liderul de la Beijing clipește de vreo 10 ori, în timp ce omologul rus își mișcă pleoapele de doar patru ori.

Formatul extins al întâlnirii de marți implică prezența la discuții a unor oficiali din guvernele și agențiile ambelor țări.

Între aceștia, potrivit informațiilor oficiale de la Kremlin, se numără și Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a scris, luni, pe Twitter că  "își poate imagina" un bombardament cu rachete hipersonice Onyx asupra Curții Penale Internaționale de la Haga.

Este vorba de instanța care a emis pe numele lui Vladimir Putin un mandat de arestare pentru presupuse crime de război în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping Vladimir Putin Kremlin clipit
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close