Antena 3 CNN Externe "Domnilor judecători de la Haga, priviți cu atenție cerul!" | Dmitri Medvedev amenință CPI cu rachete "Onyx"

"Domnilor judecători de la Haga, priviți cu atenție cerul!" | Dmitri Medvedev amenință CPI cu rachete "Onyx"

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a dus la un nou nivel retorica anti-Occident și a amenințat cu un bombardament cu rachete rusești asupra sediului de la Haga al Curții Penale Internaționale, CPI.

"Domnilor judecători de la Haga, priviți cu atenție cerul!" | Dmitri Medvedev amenință CPI cu rachete "Onyx"
Sursa foto: Wikipedia / hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   12:13

Instanța a anunțat, vineri, că a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război legate de deportarea de copii ucraineni în Rusia.

Într-o reacție inițială la decizia CPI, Medvedev, fost președinte al Rusiei în perioada 2008 - 2012, a spus pe Twitter că mandatul de arestare al CPI poate fi folosit într-un singur loc și și-a încheiat postarea cu un emoticon simbolizând hârtia igienică.

Luni, oficialul rus a recidivat într-o postare amenințătoare, scriind pe Telegram că "este pe deplin imaginabil" un atac cu o rachetă rusească hipersonică asupra sediului Curții Penale Internaționale.

Conform fostului președinte rus, atacul ar putea fi lansat de pe o navă din Marea Nordului și ar implica o rachetă "Onyx".

Citește și: Reacția Chinei, după mandatul de arestare pe numele lui Vladimir Putin emis de Curtea Penală Internațională

Dmitri Medvedev: "Începe declinul sumbru al sistemului de relații internaționale"

"Suntem, cu toții, la mila lui Dumnezeu și a rachetelor (...) Tribunalul de la Haga este, pur și simplu, o organizație mizerabilă, care nu reprezintă populația țărilor NATO. De aceea, ei nu vor începe un război. Le va fi frică. Nimănui nu-i va părea rău. Așa că, domnilor judecători, priviți cu atenție cerul...", a avertizat fostul președinte rus.

Medvedev mai anticipează "consecințe monstruoase pentru dreptul internațional" după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

"Au decis să judece un președinte al unei puteri nucleare care (...) nu participă la CPI, din aceleași motive ca și SUA și alte țări. De acum nimeni nu se va mai adresa organismelor internaționale, toți vor negocia între ei separat. Toate deciziile stupide ale ONU şi ale altor structuri se vor face țăndări. Începe declinul sumbru al întregului sistem de relații internaționale", a estimat el.

Kremlinul a reacționat oficial la mandatul de arestare al CPI, declarând "nulă și neavenită din punct de vedere juridic orice decizie a Curții Penale Internaționale", în condițiile în care Moscova nu recunoaște Curtea Penală Internațională.

Foto: rachetă hipersonică anti-navă "Onyx" (stânga) și fostul președinte rus Dmitri Medvedev (dreapta)

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close