Antena 3 CNN High Tech Atenţie mare atunci când folosiţi Facebook-ul. Virusul acesta pe care îl puteţi lua atunci când utilizaţi chat-ul

Atenţie mare atunci când folosiţi Facebook-ul. Virusul acesta pe care îl puteţi lua atunci când utilizaţi chat-ul

Atenţie mare atunci când folosiţi Facebook-ul. Virusul acesta pe care îl puteţi lua atunci când utilizaţi chat-ul
de O.P.    |    14 Mai 2013   •   13:08

Virusul Dorkbot s-a raspandit in ultimele zile in mod agresiv prin mesaje pe Facebook. Acesta se folosește de rețele de tip IRC (Internet Relay Chat) pentru a transmite și a primi date și a fost detectat de Bitdefender într-o versiune inițială în urmă cu doi ani, ca Backdoor.IRCBot.Dorkbot.

Noua variantă a virusului, apărută în ultima săptămână, se răspândește sub forma unor linkuri prin mesaje de pe chat-ul Facebook și îşi poate face singură actualizările pentru a-și instala cea mai nouă versiune. Virusul a fost împachetat acum într-o formă nouă, cu scopul de a evita soluțiile antivirus.

Softul periculos are astfel capacități rootkit, putând chiar să împiedice antivirusul să efectueze actualizări de securitate. Dorkbot poate, de asemenea, spiona activitatea utilizatorilor în browser. În afară de mesageria instant, virusul se poate răspândi şi prin dispositive USB. Utilizatorii nu trebuie să dea click pe mesaje care, deşi par fotografii, sunt fișiere executabile.

La descărcare, ele instalează fără consimțământul utilizatorilor un software periculos ce oferă atacatorilor control asupra calculatorului infectat. În general, este periculoasă executarea unui astfel de fișier (cu extensia ‘.exe’) indiferent dacă este primit de la prieteni sau de la persoane necunoscute, prin intermediul programelor de mesagerie instantă (Facebook, Yahoo Messenger etc.)

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro



×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close