Antena 3 CNN International News Câți oameni au fost uciși în Ucraina în 22 de zile de război

Câți oameni au fost uciși în Ucraina în 22 de zile de război

Cel puțin 816 persoane au fost ucise și alte 1.333 au fost rănite în Ucraina până în data de 17 martie, de la începutul invaziei ruse, potrivit unei situații comunicate vineri de Biroul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Câți oameni au fost uciși în Ucraina în 22 de zile de război
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Mar 2022   •   17:43

Conform sursei citate, majoritatea victimelor au fost ucise pe fondul "utilizării de arme explozive cu o zonă mare de impact", inclusiv bombardamente cu artilerie grea, lansatoare multiple de rachete și tiruri efectuate de aviație.

Printre cei uciși în Ucraina se numără 152 de bărbați, 116 femei, șapte fete și 16 băieți.

În cazul a 36 de copii și 489 de adulți uciși, sexul victimelor încă nu este cunoscut, se menționează în documentul ONU.

Instituția avertizează că bilanțul real al victimelor este considerabil mai mare "în special pe teritoriul controlat de guvern și mai ales în ultimele zile", deoarece primirea informațiilor din unele locații în care au avut loc lupte intense a fost întârziată și multe rapoarte așteaptă să fie coroborate.

BBC precizează că agenția ONU nu a fost în măsură să colecteze date din Mariupol, unde, conform surselor locale, numărul civililor uciși este de ordinul miilor.

Foto: Incendiu în districtul Sviatoșinsky din Kiev, unde un tir rusesc cu rachete asupra unor depozite a ucis cel puțin două persoane în data de 17 martie

×
Subiecte în articol: bilant victime Ucraina
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close