Antena 3 CNN Timp liber Muzică Cesaria Evora, la Bucureşti. Imagini de la ultimul concert al "Divei desculţe" în România

Cesaria Evora, la Bucureşti. Imagini de la ultimul concert al "Divei desculţe" în România

Cesaria Evora, la Bucureşti. Imagini de la ultimul concert al "Divei desculţe" în România
17 Dec 2011   •   17:22

Românii au fost răsfățați de-a lungul timpului de vocea Cesariei Evora, care a susținut mai multe concerte în țara noastră. Pe 18 octombrie 2010, Cesaria Evora a susținut ultimul ei concert la Sala Palatului și și-a fermecat fanii prin stilul unic. "Diva desculţă", aşa cum este cunoscută, a fost atunci pentru a cincea oară în concert în ţara noastră.

Fără încălţăminte şi purtând haine negre, Cesaria Evora a apărut pe scenă în aplauzele celor veniţi la concert. După primele acorduri, spectatorii din ultimele rânduri s-au aşezat pe jos în faţa scenei, parcă vrăjiţi de muzica ei.

Cesaria Evora s-a făcut cunoscută prin morna, un stil de muzică sentimental ce amestecă fado portughez cu jazz şi muzică latină. Artista a cântat întotdeauna cu picioarele goale, în semn de solidaritate cu femeile şi copiii săraci din ţara sa.

Născută pe 27 august 1941 la Sao Vicente în Republica Capului Verde, Cesaria Evora a murit, pe 17 decembrie 2011, într-un spital din orașul natal.

 

×
Subiecte în articol: concert România deces
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close